Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Totalt fyra unga män anhållna för rånförsök

UPPDATERAD Polisen har nu anhållit totalt fyra unga män för det rånförsök som skedde i Ronneby under lördagskvällen.
Ronneby • Publicerad 5 januari 2020 • Uppdaterad 6 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/Sydöstran

– Vi har två personer anhållna, sade Michael Hesselberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona, på dagen på söndagen.

Rånförsöket skedde i en bostad i Ronneby vid 23.30-tiden på lördagskvällen.

Annons

– De har åkt hem till en person och försökt tvinga till sig pengar, säger Michael Hesselberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Männen ska ha försökt kräva pengar av den man som bodde i huset. Enligt polisen hotades han med ett vapen, men ska inte ha fått några fysiska skador.

Rånförsöket misslyckades och polis kunde senare gripa en man i 20-årsåldern. Under söndagen greps ytterligare en man, även han i 20-årsåldern. Båda sitter anhållna och misstänks för försök till grovt rån.

Vid 22-tiden på söndagskvällen hämtade polis sedan in ytterligare två unga män till förhör.

– Efter förhör beslutade åklagaren att anhålla de två. Så nu sitter det fyra anhållna för försök till grovt rån. Det är ganska mycket förhörsarbete kvar att göra, säger Magnus Hansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Ewa CarlssonSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons