Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vidablicks personal bemöter kritiken

RONNEBY Vi känner inte igen oss i kritiken mot Vidablick. Att personalen arbetar i ett höghus betyder inte att den struntar i de äldres önskemål. De som vill gå ut får naturligtvis göra det, men vi tvingar ingen.
Det säger Christina Yngvesson när hon kommenterar rektor Laila kritiska kritiska insändare om Vidablick.
Ronneby • Publicerad 26 januari 2001

– Vi är inte perfekta, vi tar till oss kritik när den upplevs som befogad, menar Christina Yngvesson.

Men hon säger också att personalen på Vidablick har reagerat hårt på den insändare som publicerades i måndags i Sydöstran, 22 januari.

Annons

Hobyskolans rektor Laila Andersson dömde ut Vidablick som olämpligt för äldreboende. Vidablick är enbart en förvaringsplats. En fabriksbyggnad som omöjligen kan betraktas som ett hem, hävdade Laila Andersson i sin insändare.

Under de nio månader min man vistades på Vidablick pratade jag med många som delade min kritiska syn på Vidablick, förklarade Laila Andersson i sin insändare.

Christina Yngvesson är ganska trött på att kritiken fokuseras på ”höghuset

Vidablick”.

> Respekterar de äldre

– Visst kan det vara förknippat med praktiska problem att arbeta i ett höghus. Det hade givetvis varit bekvämare att kunna promenera rakt ut i det fria än att använda hiss. Men personalen respekterar de äldres önskemål. De som vill gå ut får göra det. De som inte vill slipper.

– Vi tvingar ingen, säger Christina Yngvesson.

Respekten för de äldre går inte alltid hand i hand med de anhörigas önskemål.

– Den fastanställda personalen är duktig på att hörsamma de äldres önskemål, vilket är grunden för omvårdnaden. Men ibland undrar jag om det är de anhöriga som ska bestämma över de äldre, säger Christina Yngvesson.

Laila Anderssons påståenden om allt för många personalbyten under de nio månader hennes man vistades på Vidablick, kommenterar Christina Yngvesson så här.

Annons

> En lätt överdrift?

– Hon säger att hon träffat 40 personer under den här tiden. Det finns 7,5 personal på varje plan. Dessutom händer det ju att anställda slutar, går i pension eller går på semester, men det är inte troligt att hon hälsade på så många som 40, tillägger Christina Yngvesson.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons