Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Wildens nybygge kostar 70 miljoner

RONNEBY · Den 27 juni rullar det största industribyggprojektet sedan Soft Center igång i Ronneby. Då tas första spadtaget till Wildenfabriken.
Svängstaföretagets nya fabrik i Ronneby byggs vägg i vägg med Baxter i kvarteret Telefonen.
Byggkostnaderna är beräknade till cirka 70 miljoner kronor, men Abri, AB Ronneby Industrifastigheter hoppas kunna pressa kostnaderna.
Ronneby • Publicerad 7 juni 2001
Wildens nya fabrik i Ronneby byggs vägg i vägg med Baxter i kvarteret Telefonen i Ronneby. Wilden är Baxters huvudleverantör av plastdetaljer. Delar av det nedre planet hyrs ut som kontorslokaler till andra företag. Hela byggprojektet omfattar 9000 kvadratmeter.
Wildens nya fabrik i Ronneby byggs vägg i vägg med Baxter i kvarteret Telefonen i Ronneby. Wilden är Baxters huvudleverantör av plastdetaljer. Delar av det nedre planet hyrs ut som kontorslokaler till andra företag. Hela byggprojektet omfattar 9000 kvadratmeter.Foto: 

I går var sista dagen för att lämna anbud på Svängstaföretaget Wildens nya fabrik i Ronneby.

> Anbud från 18 företag

Annons

Anbudskuverten sprättas i morgon och Abri:s styrelse låter flitens lampa lysa i helgen eftersom kalkylunderlaget ska ligga på styrelsens bord på måndag. Den 14 juni behandlas byggärendet i kommunfullmäktige och redan den 27 är det tänkt att spaden ska sättas i jorden.

Wildens nya fabrik är det största byggprojektet inom den kommunala sfären sedan Soft Center.

– Vi har fått in 18 anbud så intresset för att få vara med i det här mångmiljonprojektet är stort, säger Abri:s vd Tommy Svensson till Sydöstran.

Entreprenörernas intresse gör att han hoppas kunna pressa priserna.

– Ja, jag tror det är möjligt att hamna under 70-miljonersstrecket.

Projektet omfattar 9 000 kvadratmeter varav Wilden tar hand om 5 000 kvadratmeter.

– Därefter återstår det att hyra ut ungefär 4 000 kvadratmeter, men vi tror inte det medför problem. Det finns intressenter till dessa ytor, som kommer att användas som kontorslokaler, säger Tommy Svensson.

Hyreskostnaderna kopplas naturligtvis till produktionskostnaderna och hyresnivån hamnar troligtvis kring 1000 kronor per kavdratmeter/år.

> Klarar hårdare miljökrav

Sydöstran har tidigare berättat om Svängstaföretaget Wildens flytt från Halda Utvecklingscentrum till Ronneby. En logisk följd av företagets avtal med Baxter. Wilden är nämligen Baxters huvudleverantör av plastdetaljer, exempelvis till blodreningsprodukter.

En ny fabrik vägg i vägg med Baxter betyder bland annat att dyra transporter slopas. I de nya lokalerna i Ronneby suddas dessutom gränserna mellan leverantörer och kund ut - samtidigt som företaget får möjligheter att leva upp till allt hårdare miljökrav.

Göran Sundén
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons