Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

13-årig flicka attackerad av man

Den 40-årige man som av polisen misstänks för att följa efter skolbarn i Sölvesborg har slagit till igen. Händelsen skedde på onsdagen på Ryttarböksvägen. Mannen skall enligt anmälan ha följt efter en 13-årig flicka och skrikit åt henne.
Sölvesborg • Publicerad 3 maj 2013

– Det stämmer att det rör sig om samma man, men vi har ännu inte hört honom i detta fall, säger kriminalinspektör Rickard Lindberg.

Han vill inte säga mer av utredningstekniska skäl utan meddelar att man jobbar på fallet.

Annons

Den misstänkte mannen flyttade till Sölvesborg i fjol och redan efter jul fick polisen anmälningar om mannens onormala intresse för skolbarn.

Under våren har flera anmälningar gjorts mot honom. Den 11 april anmäldes han för att vid lunchtid attackerat en 12-årig flicka utanför järnvägsstationen. Flickan hade varit inne på järnvägsstationen för att kontrollera en tågtid och när hon gick ut därifrån kom mannen ifatt henne och grep tag i hennes ena arm.

Han ska ha uppmanat flickan att följa med honom, men hon lyckades slita sig och springa därifrån. Hon sprang in i en butik intill och personalen tog hand om henne och ringde polis.

Attacken mot den 12-åriga flickan rubricerades inledningsvis som olaga frihetsberövande, men ändrades senare till ofredande.

Fyra dagar senare anmälde två systrar i tonåren att mannen följt efter dem flera gånger när de rört sig i centrum.

Tidigare i år dömdes mannen till dagsböter för olaga hot mot en pappa och dennes två pojkar, tio respektive sju år gamla, i den stad där han tidigare var bosatt.

Polisen har uppmanat honom att inte uppehålla sig i närheten av skolor.

Huruvida den misstänkte 40-åringen är identisk med den man som för några månader sedan körde omkring i en silverfärgad bil och ofredade flickor utanför skolor, vill inte Rickard Lindberg gå in på.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons