Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

40-årig man misstänks för flera ofredanden

Den 40-årige man som misstänks följa efter skolbarn i Sölvesborg är samme man som tidigare figurerat i en silverfärgad bil och ofredat flickor utanför skolor. Det bekräftar nu polisen.
Sölvesborg • Publicerad 4 maj 2013

– Det stämmer att det rör sig om samma man. Vi ska fortsätta att hålla fler förhör med mannen och åklagare är även inkopplad, säger kriminalinspektör Bengt Jeppsson.

Vilka bevis som polisen i nuläget har vill han inte gå in på. Åklagare kommer inom kort att ta ställning till om mannen skall åtalas eller inte.

Annons

Polisen misstänker även att mannen är identisk med den man som figurerat i två fall i mars i Jämshög och Olofström. Bland annat blev en tolvårig flicka på väg hem från skolan förföljd av en silverfärgad bil.

Polisen ser allvarligt på de händelser som inträffat under kort tid. Sammanlagt har ett halvdussin flickor i nedre tonåren anmält att en man ofredat dem under våren.

Polisen misstänker att samma person är skyldig i samtliga fall.

Bengt Jeppsson har förståelse över den oro som de senaste händelserna kan sprida, men vill dock betona att mannen inte i något fall gått till handgripligheter utan att det mestadels rört sig om verbala attacker mot unga flickor.

Den misstänkte 40-åringen flyttade till Sölvesborg i fjol från Gotland. Även där har mannen figurerat i en rad liknande fall.

Han har också tidigare dömts till dagsböter för olaga hot mot en pappa och dennes två pojkar, tio respektive sju år gamla, i den stad som han tidigare varit bosatt i.

Polisen har uppmanat honom att inte uppehålla sig i närheten av skolor.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons