Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Annika drar igång basketklubben

SÖLVESBORG Det saknas en basketklubb i Sölvesborg. Det tycker 16-åriga Annica Månsson, som därför tagit saken i egna händer. I går kväll samlade hon till ett möte på Möllebacksskolan för basketintresserade ungdomar, deras föräldrar och andra som är intresserade att starta en lokal basketklubb i kommunen.
Sölvesborg • Publicerad 22 mars 2001
Annica Månsson som går i nian på Bokelundsskolan vill dra igång en basketklubb i Sölvesborg.
Annica Månsson som går i nian på Bokelundsskolan vill dra igång en basketklubb i Sölvesborg.Foto: Pernilla Roshäll Berthelot

– Jag tycker själv om att spela basket och inte minst för oss tjejer behövs fler lagsporter att välja bland, anser Annica Månsson, som själv kan tänka sig att bli tränare för yngre spelare.

Under slutet av 1990-talet fanns en klubb som bara existerade en kortare tid. Nu hoppas Annica, och fler med henne, att basketspelet på nytt ska få en ny chans.

Annons

– Det är en bra sport som passar de flesta och alla som är intresserade av att spela är välkomna att vara med, säger Annica Månsson.

> Söker tränare

Annica har jagat intresserade spelare och lämpliga tränare till klubben. Hon har bland annat tagit kontakt med KFUM-KFUK, som redan är aktiv med att driva flera olika ungdomsverksamheter. Ulf Bjälkenborn har lovat att se över möjligheter att hitta halltider för regelbunden basketträning. Annica Månsson, har mer eller mindre ordnat fram tillräckligt många intresserade vuxna för att kunna bilda en föreningsstyrelse.

Just nu hänger en stor del av den framtida basketverksamheten på om det går att hitta tillräckligt många intresserade ledare och tränare.

– Alla behöver inte vara duktiga på att spela. Det finns korta tränarutbildningar som man kan gå. Det viktigaste är att man är intresserad, säger Annica.

> Intresse finns?

Hon har försökt att sprida sina planer och önskemål bland skolkamraterna på Bokelundsskolan.

Själv tror hon att en lämplig målgrupp för en ny klubb kan vara elever som går i mellan- och högstadiet.

Precis som hon själv tror hon även att det finns lite äldre ungdomar som är intresserade av att spela i ett basketlag från Sölvesborg.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons