Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Arvtvist om 10 000 kronor löst

SÖLVESBORG Efter sin morbrors död protesterade en gualövsbo mot att han och hans syster vid arvsskiftet inte hade fått ut det legat på 10.000 kronor vardera som fanns inskrivet i ett testamente. Eftersom originaltestamentet från 1995 inte kunde hittas beslöt tingsrätten i Sölvesborg i mars i år att ogilla hans yrkande om att följa testamentet till punkt och pricka och därmed få ut arvsgåvan.
Sölvesborg • Publicerad 22 juni 2001

Gualövsbon var inte nöjd med detta beslut utan skickade in ett överklagande till hovrätten. Sedan dess har han ändrat sig och tagit tillbaka sitt överklagande med påföljd att hovrätten nu har avskrivit ärendet och därmed står tingsrättens beslut fast.

Vid sin död lämnade morbrodern för övrigt ett miljonarv efter sig som gualövsbon och hans syster tillsammans med flera andra släktingar fått dela på.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons