Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Åtal efter vingligt traktorrally

SÖLVESBORG Efter en vinglig färd med sin traktor under slutet av november förra året åtalas nu en 54-årig man från Sölvesborg för grovt rattfylleri vid Sölvesborgs tingsrätt.
Sölvesborg • Publicerad 3 januari 2001

Det var vid åttatiden på kvällen den 26 november som polisen i Blekinge fick ta emot flera telefonsamtal från bilister som mött mannen längs vägen. Enligt vittnesuppgifterna till polisen hade traktorföraren bländat de mötande bilarna och pendlat mellan att köra mitt i vägen och ute i vägrenen. Mötande trafik tvingades delvis ner i diket för att inte krocka med den mötande traktorn. Det vingliga ekipaget körde enligt uppgifter till polisen även på flera reflexstolpar som stod längs vägen.

Färdenhade påbörjats från Listerlandet och när traktorn var inne vid Sölvevägen för vidare färd mot mannens hem körde 54-åringen fel och hamnade på påfarten till E22:an i rikting mot Bromölla. Där stannade traktorföraren sitt fordon och strax efteråt anlände en polispatrull till platsen.

Annons

> Kört vilse

Föraren hade stängt av motorn på traktorn när polisen kom fram till fordonet. Motorn var dock fortfarande varm.

Polisen uppmanade föraren att stiga ur traktorn. Mannen gjorde som polisen sa åt honom. Traktorföraren doftade alkohol och polisens spontana uppfattning var att han var kraftigt berusad.

Föraren berättade att han kört vilse och drog slutsatsen att han drabbats av en blackout. Han medgav att han druckit alkohol innan han kört iväg.

> Växtgift

Traktorföraren har inte själv något minne av att han skulle ha kört ner några stolpar. En kontroll av uppgifter visade att flera stolpar körts omkull vid Drottning Margaretas väg. Vid senare förhör på polisstationen i Karlshamn berättar mannen att ha druckit fyra öl under dagen. Han hävdar själv att det är obegripligt att han blivit så full på ölen samtidigt som han förnekar att han dryckit starksprit. Hans förklaring är att han blivit förgiftad av något slags växtgift. Polisen provtagning visade att mannen hade över 1,3 promille alkohol i blodet.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons