Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Åtalas för kvinnomisshandel

SÖLVESBORG En 54-årig man som varit tillfälligt bosatt i Sölvesborg åtalades i går för upprepade fall av misshandel mot en närstående kvinnlig bekant.
Sölvesborg • Publicerad 20 januari 2001

Mannen greps och anhölls natten till den fjärde januari efter att kvinnan ringt polisen från sin bostad där paret hamnat i bråk under föregående kväll. 54-åringen, som vanligtvis bor i Skåne, sitter sedan den åttonde januari häktad för misshandeln på kvinnan. På kvällen den tredje januari hade kvinnan och mannen haft besök av en vän. Efter att väninnan gått hem på kvällen städade de undan och kvinnan gick och lade sig. Under kvällen hade båda druckit sprit.

Efter en stund kom 54-åringen in i sovrummet och krävde att kvinnan skulle komma upp och titta på teve. Enligt kvinnans redogörelse till polisen drog mannen henne ur sängen genom att slita tag i nattlinnet som gick sönder. Därefter fick kvinnan ta emot upprepade slag mot ansiktet och kroppen. Mannen har enligt åklagarens uppgifter sparkat henne på insidan av benet och slitit kvinnan i håret så att hela stycken med hår lossnat från hennes huvud.

Annons

> Sams igen

När polisen på natten till den fjärde januari anlände till lägenheten var kvinnan mycket uppriven. Hon berättade att hon tidigare kontaktat polisen efter att mannen utsatt henne för misshandel. Enligt stämningsansökan mot mannen har polisen senast den 24 november kallats till kvinnans lägenhet i Sölvesborg efter ett bråk. Även denna gång hade paret druckit alkohol under kvällen. När kvinnan föreslog att mannen skulle sluta drick sprit blev han ursinnig och drog tag i hennes hår så att han ramlade ner på golvet. Enligt polisanmälan som gjordes i november hade mannen därefter hållt fast kvinnan i håret samtidigt som slog henne med knytnävar mot ansiktet och sparkade henne på kroppen.

Vid det första anmälningstillfället ville kvinnan inte genomgå läkarundersökning. Dagen efter misshandeln förklarade hon att paret var sams igen och att hon inte hade för avsikt att den 54-årige manlige bekanten skulle drabbas av straff som följd av hennes anmälan.

Efter gripandet den fjärde januari sitter mannen frihetsberövad och rättegången mot honom hålls den 26 januari.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons