Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Avtal klart för festivalarrangör

SÖLVESBORG Avtalet mellan Sölvesborgs kommun och den nya arrangören av Sweden Rock Festival innehåller med några mindre undantag samma villkor som för Scandinavian Consert Promotion AB, som efter två års festivalarrangemang i Norje försattes i konkurs förra veckan.
Sölvesborg • Publicerad 12 mars 2001

Avtalet som senare i denna vecka väntas bli godkänt av kommunstyrelsen är ett ettårigt avtal med en option om att få teckna ett flerårligt avtal för kommande år. Priset för hyran av den kommunägda marken i Norje blir liksom tidigare 25 000 kronor. Till skillnad från SCP får det Malmöbaserade nya bolaget, Sweden Rock AB, en extra månad på sig att betala hyresersättningen som ska finnas på kommunens konto senast den första maj. Det nya arrangörsbolaget som sköter planeringen av festivalen från Malmö ska senast i mitten av maj har lämnat en säkerhet på 100 000 kronor som markägaren, Sölvesborgs kommun, kan komma att använda om arrangören av rockfestivalen inte lever upp till kraven på bland annat städning av området som detaljerat är beskrivet i avtalet.

> Krav på kommunen

Annons

Avtalet som gäller sommarens festival, mellan den 7 och 9 juni, ger musikarrangören tillgång till markområdet en vecka innan festivalen inleds. Det är en utökning av antalet dagar jämfört med föregående år.

Avtalet mellan parterna ställer också krav på Sölvesborgs kommun som bland annat förbinder sig att omnämna Sweden Rock Festival på ett positiv sätt i sin ordinarie information till allmänheten. Dessutom får kommunen inte kortsiktigt hyra ut eller på annat sätt upplåta mark i anslutning till festivalområdet om det kan leda till negativ konkurrens för festivalarrangören. Bolaget Sweden Rock AB som redan har ett flertal band bokade till sommarens tioårsjubileum har ansvaret för att ordna med praktiska frågor som parkeringsplatser och olika nödvändiga tillstånd. Efter tisdagens kommunstyrelsemöte återstår det bara för kommundirektör Östen Mandelholm och en representant för Sweden Rock AB att underteckna avtalet om markhyran.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons