Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Begär kvarstad på festivalarrangörens prylar

NÄSUM Alvar Jönsson i Näsum tror inte längre på festivalarrangörens löften att den eftersatta lokalhyran kommer att betalas. Han har efter upprepade påminnelser och oro för att bolagets inventarier ska hinna säljas kontaktat en adovat för att begära kvarstad av arrangörbolagets, SCP AB:s, tillgångar.
Sölvesborg • Publicerad 19 januari 2001
Alvar Jönsson som förgäves försökt få betalt för hyran av hans maskinhall hemma på gården i Näsum ser ingen annan utväg än att begära kvarstad för konsertarrangörens tillgångar somm förvaras i ladan.
Alvar Jönsson som förgäves försökt få betalt för hyran av hans maskinhall hemma på gården i Näsum ser ingen annan utväg än att begära kvarstad för konsertarrangörens tillgångar somm förvaras i ladan.Foto: Olle Ohlsson

Det var efter sommarens konsert i Norje som arrangörbolaget, Scandinavian Consert Promotion AB, genom sina lokala ombud i Sölvesborg träffade ett avtal om att hyra en större lagerlokal där en mängd inventarier skulle förvaras fram till nästa sommar. För en årlig hyra på 50 000 kronor före moms skulle arrangörsbolaget få förvara utrustning i en större maskinhall på Alvar Jönssons lantbruksfastighet. Den första hälften av hyran betalades bara någon dag efter att kontraktet mellan parterna undertecknades. Därefter har ägaren till maskinhallen inte fått några pengar på det återstående beloppet som ihop med moms är 31 250 kronor. När Alvar Jönsson i mitten av november läste i lokalpressen att arrangörsbolaget, SCP AB, begärts i konkurs av ett företaget i Stockholm, började Alvar Jönsson bli orolig för att han inte skulle se röken av den resterande hyreskulden.

> Olustig historia

Annons

Några dagar senare var dock kravet som låg bakom konkursansökan undanröjt sedan parterna lyckat komma överens och den aktuella skulden var reglerad.

Alvar Jönsson har dock fortfarande inte fått betalt för hyran av lagerhallen och när det den senaste veckan blivit känt att ett nytt företag är på väg att ta över ansvaret för rockarrangemanget i Norje bestämde Alvar Jönsson att det var dags att anlita ett juridiskt ombud.

– Jag tycker att det här är en olustig historia men jag känner att jag inte har något annat val än att göra som jag gjort, säger Alvar Jönsson.

Han befarar att den tidigare festivalarrangören, SCP AB, är på väg att sälja alla inventarier till de nya festivalarrangörerna som tidigare i Sydöstran förklarat att de inte kommer att ansvara för den förre arrangörens eftersatta betalningsförmåga.

> Utreds av kronofogden

Alvar Jönssons juridiska ombud har varit i kontakt med kronofogdemyndigheten i Karlshamn som lämnat beskedet att hyresgästen finns restfört för skatteskulder med knappt 150 000 kronor. Dessutom föreligger enskilda anspråk hos fogden på 54 000 kronor.

Nu begär Alvar Jönsson via sin advokat att hyresgästens tillgångar beläggs med kvarstad i en sådan omfattning att han kan få betalt för det återstående hyreskulder.

I nästa vecka kommer Sölvesborgs kommun att träffa företrädare för Rockfestivalen som då ska diskutera förutsättningar för sommarens festival i Norje.

Sydöstran i Sölvesborg har varit i kontakt med festivalbolagets platsansvarige på kansliet i Norje, Ingolf Persson. Han hänvisar till SCP:s styrelseledamot och kontaktman i Danmark, Kaj Larsen, som inte gått att nå för en kommentar.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons