Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Brand i rivningshus

SÖLVESBORG En före detta brandman från Bromölla upptäckte under måndagsförmiddagen att det rök från villan på Långmossavägen. Räddningskåren kallades strax efter klockan elva till platsen för att släcka en mindre brand inne i rivningshuset.
Sölvesborg • Publicerad 20 mars 2001
Under ett par timmar pågick släckningen av branden i den tomma rosa villan i närheten av Tianskorsningen i Bromölla.
Under ett par timmar pågick släckningen av branden i den tomma rosa villan i närheten av Tianskorsningen i Bromölla.Foto: Pernilla Roshäll Berthelot

Mycket talar för att det är barns lek med eld som ligger bakom villabranden mellan Bromölla och Nymölla. Redan under söndagen upptäckte en anställd på Trolle Ljungbys gods, som äger fastigheten, att det brann i huset. Genom att slänga ut en eldskadad soffdyna från fastigheten trodde den som besökte huset att branden var åtgärdad.

Enligt räddningsledare, Sven Nilsson, är det oklart om något i huset blivit antänt på nytt eller om något föremål legat och pyrt ända sedan söndagen. Sex brandmän från Bromöllas räddningskår arbetade under ett par timmar med att släcka branden som rökfyllt större delen av huset. Branden hade hunnit få fäste i en av husets väggar och bjälklag.

Annons

Även ambulans kallades till platsen eftersom det från början var oklart om någon person fanns i huset.

> Anlagd brand

På grund av att det inte finns några fungerande elledningar till fastigheten utesluter räddningskåren att branden orsakats av kortslutning i en elledning. Istället drar de slutsatsen att det är den mänskliga faktorn som ligger bakom branden.

Företrädare för fastighetsägaren, Trolle Ljungbys gods, har uppmanats av räddningskåren att omgående sätta en träskiva för den fönsteröppning genom vilket lekande barn tagit sig in i huset med hjälp av en stege som fanns på tomten.

Räddningsledare, Sven Nilsson, betonar också vikten av att föräldrar informerar sina barn hur farligt det kan vara att leka i övergivna hus, med eller utan eld.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons