Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bromölladagar igen - trots mångmiljonskulder

BROMÖLLA Antique kommer till Bromölla i augusti.
Med sin spelning i Folkets Park ger duon sommarens Bromölladagar ett kraftfullt avstamp.
Arrangerar gör Föreningen Bromölladagarna, som nu väljer att genomföra en ny storkonsert trots att de alltsedan fjolårets rockevenemang tvingats dras med omfattande skulder.
Sölvesborg • Publicerad 16 juni 2001

Svensk-grekiska Antique väntas i första hand dra en ungdomlig publik till Folkets Park. Duon har under våren haft stora framgångar med låten “(I Would) Die For You”, som placerade sig trea i årets schlager-EM som Greklands bidrag.

– Det hela har kommit plötsligt. Vi fick ett erbjudande och känner att vi vill försöka oss på denna satsning med Antique, berättar Carl Egon de la Motte, ordförande i Föreningen Bromölladagarna.

Annons

> Satsar vidare

Han för fram att medlemmarna i föreningen varit eniga i beslutet att satsa vidare och att nu på nytt iklä sig konsertarrangörens roll.

– Vi vill ge det en chans. Trots allt skiljer en konsert med Antique sig storleksmässigt från den spelning vi förra sommaren anordnade, menar Carl Egon de la Motte.

> Har ändrat sig

I fjol spelade Jerry Lee Lewis, Chuck Berry och Little Richard på Strandängens idrottsplats inför cirka 2.000 personer. Arrangemanget kom att bli ett ekonomiskt fiasko för arrangerande Föreningen Bromölladagarna, som tvingats ta ett banklån på 1,3 miljoner kronor för att täcka skulderna.

I höstas berättade Carl Egon de la Motte i Sydöstran att föreningen fått nog och att det inte skulle kunna bli tal om fler stora konsertarrangemang för deras del.

Nu har medlemmarna ändrat sig. Som en upptakt till Bromölladagarna stannar Antique till i Bromölla torsdagen den 2 augusti.

> Att gå vidare

– Vi måste lägga det som skett bakom oss och gå vidare. För att så småningom kunna bli skuldfria behöver vi genomföra arrangemang också utanför själva Bromölladagarna, berättar Carl Egon de la Motte.

Ett sådant evenemang är konserten med Antique. Enligt ordföranden krävs mellan 700 och 1.000 betalande för att Föreningen Bromölladagarna ekonomiskt skall ro i hamn projektet.

Annons

Som ett led i att få ner utgifterna väljer föreningen att lägga konserten i Folkets Park i stället för på Strandängens idrottsplats, som varit den tidigare arenan för de större sommarspelningarna i Bromölla.

– I Folkets Park finns redan en befintlig scen som vi kan använda oss av, säger Carl Egon de la Motte, som nu hoppas och tror på respons från Bromöllaborna.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons