Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bromöllahem bygger gruppboende

BROMÖLLA · I september påbörjar Bromöllahem byggandet av ett nytt gruppboende. Totalt byggs elva nya lägenheter i hörnet av Fjälkingegatan-Kiabyvägen och nu begär Bromöllahem in anbud på nybyggnationen.
Sölvesborg • Publicerad 28 juni 2001

De nya lägenheterna fördelas på tre huskroppar. Ett av husen innehåller fyra tvårummare, ett annat fem ettor och i ett tredje, större hus, kommer det att finnas två ettor plus personalutrymmen.

Ersätter äldre gruppboende

Annons

När bygget av de nya lägenheterna är klart försvinner ett tidigare gruppboende på Vinkelvägen i Bromölla. Lokalerna görs istället om till daghem.

Det gamla gruppboendet var relativt gammalt och omodernt. Dessutom behövde kommunen flera platser för särskilt boende.

– Varje lägenhet kommer att vara utrustad med både toalett och dusch, berättar Leif Bengstson, vd vid Bromöllahem. I de tidigare lokalerna hade hyresgästerna både gemensam toalett och dusch men de nya lägenheterna ser mer ut som vanliga lägenheter, berättar han vidare.

I det nya gruppboendet, som ritats av Sölvesborgsarkitekten Jan Christer Ahlbäck, kommer det även att finnas en avlastningslägenhet för personalen. I övrigt specialanpassas inte lägenheterna i någon större utsträckning för de särskilt boende.

Om allt går enligt planerna står de nya lägenheterna färdiga för inflyttning i början av februari nästa år.

Mats Eriksson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons