Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Bromöllakille spelar för schlagerartisterna

BROMÖLLA Sångaren och basisten Jesper Pettersson, 25, från Bromölla har knutit musikaliska band med schlagerrävarna Jan Johansen och Christer Björkman.
Tillsammans kommer de att underhålla artister och speciellt inbjudna gäster i samband med årets melodifestival i Malmö.
Sölvesborg • Publicerad 25 januari 2001

Sångerskan Sanna Nielsen från Edenryd är därmed inte den enda lokala begåvningen som knyts till melodifestivalen. Jesper Pettersson kommer inte att medverka i arrangemanget som sådant, däremot ingår han i den grupp av musiker som på klubben Plysch i Malmö under melodifestivalveckan skall underhålla artister och speciella gäster. Bromöllakillen spelar tillsammans med malmömusikerna Anders Grahn och Jimmy Vainionpa i bandet Grand Edition som kommer att uppträda med Jan Johansen, Christer Björkman och sångerskan i Friends, Kim Kärnfalk.

–Troligtvis kommer också Jenny Öhlund att medverka. Vi spelar tre kvällar i rad och tanken är att melodifestivalens artister och gäster också ska få komma upp på scen för att sjunga med oss, berättar Jesper Pettersson.

Annons

> Fick kontakt

Det var i samband med en spelning i Olofströms kommun i december som han kom i kontakt med artisterna Jan Johansen, Christer Björkman och Jenny Öhlund. Schlagertrion uppträdde på ett nöjesställe, medan Jesper Pettersson och Grand Edition spelade på ett annat. Deras vägar korsades och sedan dess har de hållit kontakten.

Som basist och sångare har Jesper Pettersson under tio års tid ingått i skilda musikaliska konstellationer och medverkat i olika musikprojekt, främst i Bromölla, Sölvesborg och Karlshamn.

> Frilansande musiker

Just nu går han sista året på Musikhögskolan i Malmö, där han utbildar sig till elbaslärare. Jesper Petterssons förhoppning är dock att på frilansbasis framöver kunna försörja sig som musiker.

–Och i vår lutar det åt att jag, Anders och Jimmy kommer att ingå i kompbandet under Jan Johansens Sverigeturné, berättar Jesper Petterson.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons