Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Byggklart för Standard Box

SÖLVESBORG Nu är det fritt fram för Sölveföretaget Standard Box AB att genomföra den planerade tillbyggnaden till deras verksamheten.
Blekinge museum som gjort en arkeologisk utgrävningen har inte hittat några fynd som förhindrar en exploatering av marken.
Sölvesborg • Publicerad 12 januari 2001

Sölvesborgs kommun har redan gett Standard Box bygglov för en lager- och produktionslokal som ska uppföras på ett intilliggande område som omfattar cirka 700 kvadratmeter.

Marken har på senare år varit åker som bestått av sandmark. I samma området har ett antal mindre arkeologiska undersökningar gjorts de senaste 20 åren. Vid några tillfällen har man hittat spridda boplatslämningar från förhistorisk tid.

Annons

– Ingen av dess undersökningar har dock berört det nu aktuella området, förklarar Thomas Persson, som är förste antikvarie på Blekinge museum.

Den arkeologiska utgrävningen har omfattat två parallella sökschakt med en bredd på cirka två meter och längd på 50 meter. Matjordsskiktet i det undersökta området var mellan 15 och drygt 50 centimeter djupt. I ena delen av de området påträffades smärre flintavslag. I övrigt hittades inga spår av för- eller tidighistorisk verksamhet.

Länsmuseets antikvarie gör efter den avslutade undersökningen bedömningen att den planerade exploateringen av området kan påbörjas utan invändningar.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons