Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dataföretag tömdes när tjuvar slog till

SÖLVE Mogens Data AB i Sölve tömdes vid ett inbrott natten till fredagen på datorer samt komponenter och tillbehör till datorer för i runda tal 200.000 kronor.
–Ett mångårigt arbete är nu förstört. Det kommer att ta lång tid att reparera förlusterna, säger Mogens Hansen på företaget.
Sölvesborg • Publicerad 24 mars 2001

Genom att klippa sönder det höga metallstaket som omgärdar industriområdet i Sölve och sedan bryta upp ett fönster till företagets lokaler, har förövarna lyckats ta sig in hos Mogens Data. På fredagsmorgonen upptäckte Mogens Hansen det ovälkomna, nattliga besöket och kontaktade polisen i Sölvesborg.

– Detta blir ett betydande avbräck i verksamheten. Det hade varit en sak om det hade räckt med att jag köpt in nytt material. Men nu skall system konfigureras och allting på nytt läggas in i datorerna, berättar Mogens Hansen.

Annons

Fredagen ägnade han åt att städa upp efter inbrottstjuvarna samt inventera och gå igenom sitt material för att få en bild av hur omfattande förlusterna är. Enligt de uppgifter som polisen tog emot, försvann mellan fem och sex kompletta datorer från platsen tillsammans med dyrbara komponenter. Dessutom stals telefon och scanner.

> Upprepade inbrott

Tekniker från polismyndigheten i Karlskrona besökte under gårdagen brottsplatsen för att säkra eventuella spår. I går gick den lokala polisen också ut med ett anrop till kollegorna i länet angående en röd skåpbil som kan ha något att göra med nattens inbrott i Sölve.

– Fordonet i fråga har tidigare i veckan observerats i området. Det kan finnas ett samband mellan detta och inbrottet, berättar polisinspektör Bengt Sandberg i Sölvesborg.

Han håller också fram att skåpbilens förare, enligt uppgift till polisen, de senaste dagarna försökt bedriva cykelförsäljning från sitt fordon.

Bara de senaste dagarna har upprepade inbrott ägt rum i bygden. Vid en rififi-kupp natten till torsdagen stals varor för 700.000 kronor från Radiohuset i Bromölla. I veckan har Volvo i Kristianstad två nätter i följd fått påhälsning av tjuvar.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons