Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De ska styra Sölvesborg

På måndag träffas de 49 nya folkvalda politikerna på mandatperiodens första fullmäktigesammanträde. Här är hela listan på de som ska styra.
Överst från v: Ayman fares (S), Rolf Engström (SoL), Jörgen Englin (S). Understa raden från v: Robert Lindén (SD) och Niklas Joelsson (M).
Överst från v: Ayman fares (S), Rolf Engström (SoL), Jörgen Englin (S). Understa raden från v: Robert Lindén (SD) och Niklas Joelsson (M).

Flest nya namn har Sverigedemokraterna. Tio av 14 i partiet är nya ledamöter. Det är bland annat före detta företagaren Robert Lindén, som är ordförande i Sverigedemokraterna i Sölvesborg, säljaren Casper Borgström, distriktssköterskan Anna Borgström och pensionären Rolf Berg. Andra namn är också undersköterskan Tobias Alm och informationssekreteraren Victoria Dahlqvist.

Moderaterna fick nio mandat och har två nya namn i fullmäktige. Det är marknadschefen Mikael Törnberg och minkbonden Niklas Joelsson. Den sistnämnde var tidigare medlem i Liberalerna, men valde att byta parti under förra valperioden.

Bland socialdemokraternas 17 stolar ses nya namn som undersköterskan Janina Andersson och fritidsledaren Jörgen Englin. Var tredje ledamot är ny i Socialdemokraterna.

Andra nya politiker i fullmäktige är läkaren Pär Milton (C) och före detta artilleriofficeraren Rolf Engström (SoL).

De enda partierna som inte har några nya alls under denna valperiod är Vänsterpartiet och Liberalerna. Totalt handlar det om 49 ledamöter och 31 ersättare. 40 av dem har bytts ut från förra valperioden.