Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

De söker med metalldetektorer efter försvunne Lelle

När Lelle Hildebrand försvann bar han troligtvis en halskedja,ett metallspänne på skärpet och en klocka. De tre föremålen var i fokus när Sveriges metallsökarförening stöttade upp Missing people i sökandet efter försvunne turnéledaren.
SÖLVESBORG • Publicerad 30 september 2018
En grupp från Sveriges metallsökarförening hjälpte Missing people.Foto: Karin Ferneborg

Under söndagseftermiddagen sökte Missing people på tre platser i Skåne och Blekinge efter Lelle Hildebrand.

– Vi söker efter Lelle Hildebrand på tre platser nu. Det är vid rockklubben Kartago och innerhamnen, Norra Immeln och Gonarp i Näsumstrakten, berättar Christer Ågren, som är operativ chef för söndagens trippelsök för Missing people.

Christer Ågren, operativ chef för Missing people, under söndagseftermiddagens sökningar efter försvunne Lelle Hildebrand.Foto: Karin Ferneborg
Annons

Det var representanter från Sveriges metallsökarförening som sökte i innerhamnen efter de metallföremål Lelle Hildebrand tros ha burit när han försvann.

– Det är första gången Missing people söker här eftersom det är ett inhägnat industriområde. De har gett oss tillåtelse att söka här, berättar Christer Ågren.

Christer Ågren menar att området kring rockklubben Kartago är extra intressant, eftersom det var där Lelle Hildebrand sist sågs.

– Vittnen har också hört en smäll i närheten av Kartago, berättar Christer Ågren.

Christer Ågren och Christina Hjalmarsson från Missing people på väg in i industriområdet där metallsök skulle göras efter Lelle Hildebrand.Foto: Karin Ferneborg

Ni söker också i Gonarp, är det första gången?

– Ja, för oss är det första gången vi är där. Det är efter tips till polisen som man både med fot- och hundpatrull söker efter Lelle Hildebrand.

Söndagens samlingsplats var Jämshögs folkhögskola där ett 30-tal personer samlades för att delta i sökandes efter Lelle Hildebrand. Vid Gonarp och Norra Immeln sökte man med fotpatruller. Man sökte också med hjälpt av specialtränad hund efter spår vid norra Immeln. Det var vid södra Immeln som man dagarna efter Lelles försvinnande hittade en infrusen väska med en stor summa pengar.

En grupp från Sveriges metallsökarförening hjälpte polisen och Missing people i sökandet.Foto: Karin Ferneborg

Sedan i april har Missing people sökt efter Lelle Hildebrand tio gånger. Vad är det som gör att ni fortsätter med sökandet?

– Vi ger aldrig upp. Det är vårt motto. Så länge vi får okej från polis och anhöriga fortsätter vi vårt sökande, säger Christer Ågren.

Annons

Flera personer med metallsökare sökte under flera timmar av industriområdet på Thure Carlssons väg. Polisen hade också en forensiker på plats.

Missing peoples Christer Ågren utanför rockklubben Kartago där Lelle Hildebrand sist sågs i livet.Foto: Karin Ferneborg

Bo Lundqvist, chef för Polisens Kalla fall-grupp i region Syd, har tidigare sagt till Sydöstran att nya tips gjort platsen kring hamnen och Kartago intressant igen:

– I dag har vi också tillgång till en annan teknik och sökmetoder än vad vi hade för snart 20 år sedan.

Lelle Hildebrand.Foto: Privat

Karin FerneborgSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons