Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Drog hem 8,6 miljoner på Måltipset

SÖLVESBORG Sällan har stämningen inne i tobaksaffären vid Stortorget i Sölvesborg varit så uppåt som i går. Detta sedan tobaksbutikens spelbolag kammat hem drygt 8,6 miljoner kronor på måltipset.
–Vi är 21 stycken som nu är med om att dela på miljonerna, berättar två av de lyckliga vinnarna, tobakshandlare Rolf Johnsson och hans mor Signe.
Sölvesborg • Publicerad 27 mars 2001
Patrik Lönnquist trodde i går knappt sina ögon när han i går fick se hur mycket pengar han får i utdelning på sin satsade 50-lapp.
Patrik Lönnquist trodde i går knappt sina ögon när han i går fick se hur mycket pengar han får i utdelning på sin satsade 50-lapp.Foto: Olle Ohlsson

Inte nog med att Rolf Johnsson och hans mor kan kvittera ut vardera 410.000 kronor. Även Rolfs fru, Marianne, ingick i spelbolaget och blev även hon 410.000 kronor rikare.

–Det roliga är att de flesta i spelbolaget inte ens vet om att vi vunnit. Därför blir det en glad överraskning för dem när de i dag slår upp tidningen, berättar Rolf Johnsson.

Annons

Förklaringen är att spelbolaget hade 150 kronor över i kassan. Eftersom det var jackpotomgång på måltipset plitade Rolf Johnsson i sista stund ner några rader extra för överskottspengarna, vilket resulterade i att spelbolaget tog hem hela jackpoten.

> –Herre Gud!

Några av spelbolagets andelsägare som i går hade vägarna förbi tobakshandeln såg förvånade ut när de ombads öppna luckan till den överraskningslapp med texten ”Hemlig vinst” som hängde på ena väggen inne i butiken.

Rolf Johnsson njöt sedan av deras förvånade miner när de öppnade luckan:

–Herre Gud, är det verkligen sant? En av vinnarna som vill vara anonym blev så perplex över att helt plötsligt ha blivit 410.000 kronor rikare att Rolf Johnsson fick plocka fram en stol till honom.

Bland vinnarna som var och en satsat en 50-lapp fanns också Patrik Lönnqvist:

–Det var min mor som ringde till mig och berättade att hon hört talas om att spelbolaget som jag tillhört i nästan ett och ett halvt år vunnit en massa pengar.

Patrik Lönnqvist blev så nyfiken att han åkte direkt till tobakshandeln för att kolla om det verkligen var sant. Sedan han försäkrat sig att han fanns med bland de 21 vinnarna jublade han:

–Vinsten kom perfekt. Så sent som i fredag i förra veckan hämtade jag ut en ny Ford Mondeo för 175.000 kronor med utrustning och allt. Nu kan jag betala bilen kontant och ändå få en massa pengar över.

> ”Lördagsblandning”

Annons

Långt innan Svenska Spel började med sitt ”lördagsgodis” kom tobakshandlare Rolf Johnson på idén att göra en ”lördagsblandning” innehållande stående rader på stryktips, måltips och lotto samt även joker. Det var Rolfs ”lördagsblandning” som nu efter tio års spelande äntligen gick hem.

–Tidigare har vi i spelbolaget vunnit som mest 20.000 kronor på den här blandningen. berättar Rolf Johnsson.

Han säger sig också aldrig ha upplevt en sådan turmånad som mars.

–Månaden började med att en av mina kunder vann 160.430 kronor på V65. Den 17 mars vann en annan kund 204.488 kronor på V75.

Rolf Johnsson, som annars är van vid att stå bakom disken och gratulera sina kunder till spelvinster, kan nu gratulera både sig själv och sin familj till att få vara med och dela på en storvinst som heter duga.

Olle Ohlsson

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons