Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

En månads frist för Ingolf

SÖLVESBORG · Nästan direkt efter att rockfestivalen i Norje hade avslutats fick en av de huvudansvariga, Ingolf Persson, infinna sig till tingsrätten sedan kronofogden begärt honom i konkurs för sina personliga skatteskulder.
Men förhandlingen blev en kortvarig historia sedan Ingolfs förvarare, Björn Attnarsson, fått igenom sitt yrkande på att ge hans klient en månads frist.
Sölvesborg • Publicerad 13 juni 2001
Konkursförhandlingen mot rockgeneralen Ingolf Persson har nu blivit uppskjuten i en månad för att en revisor ska kunna hinna granska hans privatekonomi.
Konkursförhandlingen mot rockgeneralen Ingolf Persson har nu blivit uppskjuten i en månad för att en revisor ska kunna hinna granska hans privatekonomi.Foto: 

Sammanlagt rör det sig om 309 155 kronor som Ingolf Persson enligt kronofogden är skyldig svenska staten i skatter och avgifter från 1997 och framåt.

– Det rör sig om skönsmässigt debiterade skatter och avgifter, påpekade advokaten Björn Attnarsson vid konkursförhandlingen mot hans klient.

Annons

Försvararen berättade också att en revisor nu håller på att granska Ingolf Perssons inkomster både under och efter rockfestivalen i Karlshamn 1997.

> Friades

Så sent som i februari i år blev också Ingolf Persson friad i en uppmärksammad brottmålsrättegång om vart en miljon försvann under 1997 års rockfestival.

Tingsrätten i Sölvesborg ansåg i sitt domslut att chefsåklagare Tommy Clevenhult inte lyckats presentera tillräckliga bevis för att Ingolf Persson gjort sig skyldig till grovt bokföringsbrott.

Därför ogillade rätten chefsåklagaren yrkande på sex månaders fängelse och Ingolf Persson kunde lämna tingsrätten i Sölvesborg som en fri man.

För att den av försvaret anlitade revisorn nu ska få tid att granska Ingolf Perssons privatekonomi från 1997 års rockfestival och framåt yrkade Björn Attnarsson på att konkursförhandlingen mot hans klient skulle uppskjutas i en månad.

Det gick också tingsrätten med på och nästa förhandling är utsatt till den 9 juli. Eftersom tingsrätten i Sölvesborg då är nedlagd kommer parterna att stråla samman hos Blekinge tingsrätt i Karlshamn.

> Tidigare bakslag

Det är för övrigt inte första gången som Ingolf Persson har ett konkurshot hängande över sig

För två år sedan blev både han och hans enskilda firma försatta i konkurs efter det ekonomiska bakslaget från rockfestivalen 1997.

Sedan dess har Ingolf Persson endast fungerat som festivalgeneral utan eget ekonomiskt ansvar vid rockarrangemangen som senaste åren har hållits i Norje.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons