Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Falkvik kan få en multiarena

Borta är alla visselpipor, allt tvång och all tidspassning. Och det är för barn i alla åldrar men det sker under överinseende av anställda vuxna. Näridrottsplatsen på Hjortakroken har blivit en succé och nu står Falkvik i tur.
Sölvesborg • Publicerad 13 maj 2013
ORDFÖRANDE. Mats Svensson är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
ORDFÖRANDE. Mats Svensson är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.Foto: Sanna Dolck

– Jag tror att det kan bli ett lyft för hela Falkvik, säger Mats Svensson (S), ordförande i fritids- och kulturnämnden.

Konstgräsplanen i Falkvik utgör fritid- och kulturnämndens stora satsning nästa år i den rambudget för 2014 som nämnden presenterat och som kommer att fastställas av kommunfullmäktige i juni.

Annons

Om allt går som beräknat kan den stå klar redan till nästa vår.

Kostnaden är beräknad till 700 000 kronor. Multiarenan ska vara tillgänglig för alla och inte kopplad till någon idrottsförening.

– Vi har sett vilken succé som konstgräsplanen gjorde på Hjortakroken och vi tror att det kommer att bli en bra satsning även i Falkvik. Det ligger också i linje med tanken att vi ska skapa fler mötesplatser för ungdomar i kommunen, säger Mats Svensson.

Han ser den som en del av Sölvesborgs stora ungdomssatsning och en viktig del i att försöka aktivera den så kallade spontanidrotten.

Anläggning på Hjortakroken kom till stånd genom samarbete mellan Blekinge idrottsförbund, Sölvesborgshem, barn- och utbildningsnämnden samt fritids- och kulturnämnden i Sölvesborgs kommun.

Mats Svensson tror att man kan hitta en liknande finansiering av samma slag som man gjorde på Hjortakroken.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons