Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Festivalbesökare ofredades

SÖLVE · När de två unga kvinnorna cyklade hem efter att ha besökt rockfestivalen i Norje ofredades de av en man som parkerat sin bil vid vägkanten, mannen som var naken på underkroppen, försökte hejda kvinnorna och skrek tillmälen innehållande sexuella anspelningar till dem.
Nu hoppas polisen i Sölvesborg på tips från allmänheten för att kunna identifiera mannen.
Sölvesborg • Publicerad 12 juni 2001

De två unga kvinnorna i 16-årsåldern, hade besökt rockfestivalen i Norje. De cyklade hem tillsammans på vägen till Sölve natten till lördagen.

Strax innan det lilla samhället hade de bägge kvinnorna kommit ifrån varandra en bit då den ena av dem hade stannat upp för att knyta ett skosnöre.

Annons

När kvinnan skulle cykla vidare noterade hon en bil som stod parkerad vid vägkanten. Ur bilen kom en man, som enligt polisanmälan hade klätt av sig helt naken på underkroppen.

Mannen försökte spärra vägen för den cyklande kvinnan. Han ska enligt anmälan ha haft något ”påkliknande” i handen typ ett basebollträ och ska dessutom ha skrikit sexuellt färgade uppmaningar till kvinnan.

> Försökte spärra vägen

Då väninnan som befann sig en bit längre fram på vägen blev uppmärksam på situationen cyklade hon tillbaka och polisen berättar att även hon då ofredades av mannen som vände sig mot henne, försökte spärra vägen för henne och skrek åt henne.

De bägge kvinnorna ropade åt mannen att försvinna och de lyckades ta sig från platsen utan att något ytterligare inträffade.

Mannen ska ha haft mörkt eller grått hår och varit klädd i jacka eller tröja.

Hans ålder har, enligt de bägge kvinnorna, varit svår att bestämma. Han ska ha färdats i en liten svart eller mörkgrå bil. Enligt polisen ska bilen ha haft någon form av textning.

– Vi är tacksamma för tips från allmänheten som kan hjälpa oss att identifiera mannen, säger närpolischef Thorsten Persson.

Susanne Juric
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons