Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

First Floor Power släpper album

ISTABY Populära bandet First Floor Power, med musikaliska systrarna Jenny och Sara Wilson från Istaby i blickpunkten, släpper i februari sitt efterlängtade debutalbum ”There is Hope”.
Jusy nu spelas de flitigt på radio och den egna musikvideon ”Time Time” uppmärksammas på MTV.
Sölvesborg • Publicerad 17 januari 2001

–Det känns grymt skönt att vårt första fullängdsalbum nu är klart, säger Jenny Wilson, sångerska och gitarrist i gruppen.

Hon berättar att skivinspelningarna ägt rum från maj till september i värmländska Koppom. Producent var Bob Hunds Jonas Jonasson.

Annons

–Vi är jättenöjda med resultatet. Det har varit ett kreativt och jätteroligt samarbete, menar Jenny Wilson.

Enligt henne är en stämning av hoppfullhet central i de elva låtar som utgör debutalbumet. CD:n har i samma anda titulerats med talande ”There is Hope”.

–Skivan avslutas med titelspåret ”There is Hope”. Alla låtar som föregår denna bidrar till att bygga upp en stämning som utmynnar i just hoppfullhet, berättar Jenny Wilson.

> Händelserikt år

First Floor Power utgörs i övrigt av Sara Wilson, bas, Carl-Jonas Winqvist, synt och orgel samt Per Lager, trummor. Bandet som formades i Malmö har numera huvudstaden som hemort.

Fjolåret var händelserikt för gruppen och innebar spelningar bland annat på sommarens festivaler i Roskilde, Emmaboda och Malmö. Dessutom sände SVT dokumentären ”Det är svårt att le med en svart tand i munnen”, som förevigade den musikaliska konstellationen och dess medlemmars strävan att nå ut med sin musik.

> Hemmagjord video

I november kom EP:n ”Time Time”, en efterföljare till första skivsläppet ”We are the People”. Till låten ”Time Time” har First Floor Power själva spelat in en video, som nu börjat rulla på MTV.

–Vi gjorde helt enkelt så att vi lånade en vanlig videokamera, ställde den på stativ och började att dansa framför. Resultatet är vår musikvideo, berättar Jenny Wilson.

Hon för fram att bandet efter skivsläppet den 21 februari kommer att ge sig ut på en vårturné. Ännu är spelningarna inte bokade, men det är fullt möjligt att Blekinge blir aktuellt.

–Ja, det skulle verkligen vara roligt att spela i Sölvesborg, säger Jenny Wilson.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons