Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fiskdamm och långdans

VALJE · Det blev ett stämningsfullt midsommarfirande på Valjeslätten också i år – trots att regnet låg i luften och hotade att ge festligheterna en blöt prägel.
För 27:e året i följd inleddes den somriga tillställningen med Tunnbyringens långdansschottis genom en Valjeallé kantad av midsommarfirare.
Sölvesborg • Publicerad 25 juni 2001
Tunnbyringens Folkdanslag reser årets ståtliga, lövade midsommarstång under ett välbesökt midsommarfirande i Valje.
Tunnbyringens Folkdanslag reser årets ståtliga, lövade midsommarstång under ett välbesökt midsommarfirande i Valje.Foto: 

Endast vid ett tillfälle har festligheterna, till följd av väder och vind, tvingats ställas in under den långa rad av år som Tunnbyringens Folkdanslag i samarrangemang med Valje Camping bjudit in till midsommarfest på Valjeslätten. Också i fredags kunde midsommarfirandet genomföras planenligt, med de traditionsenliga inslagen långdansschottis, resande av stången, sånger och dans.

> Sommarmelodier

Annons

Efter en virvlande schottis längs med Valjeallén ner mot slätten tog Tunnbyringens dansare sig an uppgiften att resa den vackra, lövade midsommarstången. Det stora antal sommarfirare som sökt sig till Valje kunde vidare ta del av en samling sommarlåtar, framförda av Lisa Majrud och Charlotte Centervall från Bromölla tillsammans med Maja Svensson från Kristianstad. “Ta mig till havet” var en av de sånger som trion valde att ge publiken.

> Folkdans och allsång

För musikinslag svarade vidare Vift – Bromöllas unga, karismatiska sång- och spelgrupp. Dessutom bidrog Tunnbyringens Folkdanslag till det stämningsfulla firandet av sommaren, i framförandet av danser som “Västgötapolska”, “Polska för Söderslätt” och “Rosemaries födelsedagspolska”.

Innan dansen tog vid kring den resta midsommarstången leddes de församlade midsommarfirarna i allsång i “Idas sommarvisa”.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons