Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Första gudstjänsten för nya kontraktsprosten

SÖLVESBORG I veckan har Sölvesborgs församling fått en ny medarbetare. Det är kontraktsadjunkt, Rosa Henningsson, som på söndag håller sin första gudstjänst tillsammans med Tommy Sandberg.
Sölvesborg • Publicerad 12 januari 2001

Rosa Henningsson tjänstgör som vikarie för Göran Eckerdal. Hon är prästvidgdes förra året och har sedan dess arbetat som pastorsadjunkt i Norra Åsums församling. Rosa Henningsson har innan hon blev präst arbetat inom flera andra yrken. Hon är utbildad byggnadsingenjör och har även arbetat flera år inom mentalvården och med flyktingar.

– Jasg har alltid tyckt om att arbeta med människor och intresse för religionsfrågor har funnits med i livet sedan jag var barn. Tanken på att bli präst förstärktes när jag arbetade med flyktingar och träffade personer med varierande trosuppfattningar. De ville ofta prata om religion och sin egen tro och det fick mig att fördjupa mig mina egna tankar om min personliga tro och relationen till gud, menar Rosa Henningsson.

Annons

Det var i samband med att hon läste en högskolekurs om invadrare, religion och samhälle som hon själv kom fram till beslutet att hon ville utbilda sig till präst.

> Sprida glädje

– Efter den utbildningen kändes det självklart att bli präst och få en möjlighet att kunna sprida glädje och hopp genom den kristna tron, säger Rosa Henningsson.

Arbetet som präst inom Sölvesborgs församling kommer hon att kombinera med en halvtidstjänst i Södra Hoka där hon ska arbeta för Svenska kyrkans unga.

– Det är två olika arbeten ska båda är mycket intressanta och spännande, säger Rosa Henningsson, som själv bor i Västra Vram söder om Kristianstad.

I arbetet som präst i Sölvesborg kommer Rosa Henningsson att vara sysselsatt med att varierande arbetsuppgifter.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons