Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Försvarar Skoogs namnunderskrift

SÖLVESBORG Kjell Hallberg i Mjällby tycker att landstingets s-politiker är dumma som kastar skit på s-riksdagsmannen Christer Skoog för att han skrev på hans namnlista för att rädda Karlshamns lasarett från smygnedläggning.
–Min namnkampanj är opolitisk, hävdar han.
Sölvesborg • Publicerad 2 juni 2001

Ändå var det i samarbete med moderaternas landstingsråd Gustav Nilsson och m-riksdagsmannen Jeppe Johnsson som Kjell Hallberg medverkade vid en presskonferens i januari. Vid det tillfället förklarade sig Kjell Hallberg vilja vara med och dra igång en kampanj som ger stöd åt moderaternas förslag om en bolagisering av sjukhuset i Karlshamn.

–Har man inte råd måste man sälja ut en bit av sjukhuset, förklarar nu Kjell Hallberg sitt ställningstagande.

Annons

Samtidigt gör han ingen hemlighet att han i senaste landstingsvalet röstade på s-partiet medan Bild fick hans riksdagsröst.

–Anledningen till min s-röst i landstingsvalet var att de lovade bygga ut sjukhuset i Karlshamn.

# Är inte ditt förslag att sälja ut landstingets skogsegendomar också hämtat från moderaternas landstingpolitiska program?

–Min uppfattning har hela tiden varit att om pengarna inte räcker till måste man sälja ut saker för att kunna frigöra kapital.

# Enligt s-landstingsrådet Marie Sällström uppfyller knappt Lunds lasarett socialstyrelsens normer för att få kalla sig akutsjukhus med alla specialister som krävs. Hur kan du då kräva att Karlshamn ska bli ett dygnet-runt-öppet akutsjukhus?

–Vad jag menar är att Karlshamn ska kunna ta emot normalt förekommande akutpatienter dygnet runt. Annars är det risk att Sölvesborgarna hellre åker över länsgränsen till Kristianstads Centralsjukhus.

# Kommer du att möta upp till det allmänna möte om Karlshamns lasarett som Sölvesborgs Arbetarekommun samlat till i Furulundsskolans aula på onsdag kväll?

–Självklart. Även om jag inte är någon bra talare vet jag att jag har ett enormt stöd bakom mig. Det visar de 10.000 namnunderskrifter som jag redan fått in om att rädda Karlshamns lasarett.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons