Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fortsatt inbrottsvåg i Sölvesborg

I helgen fortsatte inbrottsvågen i Sölvesborg. Natten till söndag drabbades butiken Damernas på Östra Storgatan av inbrott. Därmed har det under den senaste månaden skett 18 inbrott i villor och kontor i Sölvesborgs kommun.
Sölvesborg • Publicerad 6 maj 2013
Foto: 

Tjuvarna har i detta fall tagit sig in genom att bryta upp ett par portar och därefter letat igenom butiken.

Däremot fick man tji när man bröt upp kassaapparaten som innehöll endast 100 kronor.

Annons

Natten mot fredag stals verktyg för 17 000 kronor från en verkstad i Istaby. Tjuvarna kom över bland annat en vinkelslip, två motorsågar och en mutterdragare.

Polisen vädjar nu till allmänheten via Facebook att höra av sig med tips eller iakttagelser som man kan ha gjort i samband med inbrotten.

– Vad ökningen under den senaste månaden beror på vet vi inte, men vi tror att det rör sig om några få personer som står för inbrotten, säger närpolischef Bo Olsson.

Det han efterlyser från allmänheten är bland annat tips om registreringsnummer på bilar som rör sig i Sölvesborg på sena timmar.

– Även om vi inte haft fullt lika många inbrott som i fjol under samma tid så har det ändå skett en stor ökning på kort tid, säger han.

Under årets första tre månader har 44 inbrott i villor och kontor anmälts i Sölvesborg. Under samma period i fjol var siffran 56.

Jörgen Klinthage
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons