Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fröken Blekinge laddar inför finalen

SÖLVESBORG En annorlunda final, tuffare och med mer attityd än tidigare år.
Så beskriver Fröken Blekinge, Ilka Kenyeres från Sölvesborg, lördagens glittrande slutspel i Fröken Sverige.
– Jag tror att många tittare kommer att bli rejält förvånade, berättar hon.
I sina förberedelser inför helgens festligheter har hon tillsammans med de nio andra landskapsfröknarna ägnat de senaste dagarna åt att dansa och showa.
Sölvesborg • Publicerad 15 mars 2001

Det är nu det gäller. På lördag kväll direktsänder televisionen den färgsprakande finalen i årets upplaga av Fröken Sverige. Tävligen äger rum i Nacka, på Finnboda Varv, med Lydia Capolicchio som programledare.

– Tävlingen är indelad i fyra olika moment. Det handlar om entré, baddräkt, intervju och aftonklänning, berättar Ilka Kenyeres.

Annons

Designern Lars Wallin har haft fria händer när det gäller valet av aftonklänningar till de tio unga kvinnorna.

– Han är en mästare och jag har litat på honom, säger Ilka Kenyeres och håller fram att hon är mycket nöjd med den klänning som hon kommer att bära på lördag.

Fröken Blekinge beskriver plagget som bestående av en rödskimrande, guldfärgad kjol och en tajt skuren, glittrande topp med spaghettiband.

> Späckat schema

Det är hektiska dagar för fröknarna inför lördagens stora final. I går eftermiddag medverkade Ilka Kenyeres och de andra när veckans avsnitt av ”Sen kväll med Luuk” spelades in. Programmet sänds i morgon, fredag.

Den kandidat som svenska folket på lördag röstar fram som årets Fröken Sverige kommer att representera landet då finalen av Miss Universum går av stapeln på Puerto Rico den 11 maj.

Personligen anser Ilka Kenyeres att en värdig Fröken Sverige bör vara allmänbildad, kunna stå för sina åsikter, vara stresstålig och lätt att umgås med, utgöra en god förebild för unga människor samt ha goda språkkunskaper.

> Orealistiskt mål

Fröken Blekinge talar själv sju språk, varav fyra flytande. Hon förklarar:

– Jag är född i Transsylvanien i Rumänien med ungerska som modersmål. Mitt dagis var engelskt. Fem år gammal var jag trespråkig och talade ungerska, rumänska och engelska. I skolan lärde jag mig tyska, ett språk som jag hade stor nytta av när jag sedan kom till Sverige. Och franska och spanska har jag lärt mig i svensk skola.

Annons

Inför lördagens gala för hon fram att hon med sin medverkan inte gör några som helst anspråk på att rädda världen.

–Den händer ju annars att den tanken förs fram i sammanhang som detta. Jag upplever det som orealistiskt att ha ett sådant mål för ögonen; fröken-titeln gäller enbart under ett år. Dessutom saknar jag de kontakter som skulle krävas för att lyckas med den målsättningen, säger hon.

Camilla Magnell

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons