Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fröken Blekinge till final

SÖLVESBORG I finalen av Fröken Sverige representeras tio svenska landskap.
Blekinge är i år ett av dessa.
Sent på lördagen, efter att svenska folket avgett sina röster, stod det klart att Fröken Blekinge, Ilka Kenyeres från Sölvesborg, är finalist i årets tävling.
Sölvesborg • Publicerad 5 mars 2001

– Det känns spännande att få uppleva finalen, men fortfarande lite overkligt. Jag har ännu inte riktigt förstått att jag gått vidare, berättar Ilka Kenyeres.

När Sydöstran på söndagen talar med Fröken Blekinge befinner hon sig på Häringe Slott utanför Stockholm och filar på ett tal hon under dagen skall hålla inför övriga fröknar. Ämnet för föredraget är just Blekinge.

Annons

På slottet kommer en stor del av tiden fram till den stora finalen den 17 mars att tillbringas. Där delar Ilka Kenyeres rum med Fröken Halland, Pernilla Boström, som också gått till final.

> Allehanda förberedelser

Övriga finalister är fröknarna från Dalarna, Dalsland, Hälsingland, Härjedalen, Malmö, Norrbotten, Småland samt Västerbotten. De tio unga kvinnorna utsågs efter att närmare 52.000 röster avlagts på lördagskvällen.

– Framöver skall vi på olika vis förbereda oss inför galafinalen. Vi kommer bland annat att få tala inför publik och prova klänningar hos designer Lars Wallin, berättar Ilka Kenyeres.

Hon har nu spenderat flera innehållsrika veckor ihop med de andra landskapsfröknarna och programmet har stundtals varit mycket intensivt.

– Jag har fått göra mycket som jag inte tidigare varit med om, berättar Ilka Kenyeres med entusiasm.

> Hjärnskakning

Hon håller fram förra veckan som särskilt tuff, då tjejerna fick genomgå en grundläggande köldutbildning på K4 i Arvidsjaur.

– Det var tufft både psykiskt och fysiskt att göra lumpen hos norrlandsjägarna, säger Ilka Kenyeres och berättar också att hon under äventyret fick en lättare hjärnskakning.

– Vi skulle sova i bivack och byggde en hög av snö. I samband med det råkade jag bli träffad i huvudet av en stor mängd snö. Jag vet inte riktigt hur det gick till, eftersom jag till viss del har minnesluckor från händelsen, berättar Ilka Kenyeres, som dock försäkrar att hon nu mår bra och ser fram emot fortsatta upplevelser i det äventyr hon just nu befinner sig mitt i.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons