Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fru Fortuna log igen

SÖLVESBORG/BROMÖLLA Fru Fortuna fortsätter att le mot mot Sölvesborg. Tidigare i veckan kammade ett spelbolag i Sölvesborg hem 8,6 miljoner kronor på måltipset. I går kunde Svenska Spel gratulera en ensam vinnare i Sölvesborg till att ha vunnit nästan 6,7 miljoner kronor på lotto 1.
Sölvesborg • Publicerad 30 mars 2001
?Vi tycker att det är jätteroligt att ha gjort en av våra kunder till lottomiljonär, säger Ankie Möller på Prima i Bromölla. Hon och övriga personalen blev heller inte helt lottlösa. Som tack för hjälpen fick de en stor blomsterbukett från Svenska Spel.
?Vi tycker att det är jätteroligt att ha gjort en av våra kunder till lottomiljonär, säger Ankie Möller på Prima i Bromölla. Hon och övriga personalen blev heller inte helt lottlösa. Som tack för hjälpen fick de en stor blomsterbukett från Svenska Spel.Foto: Olle Ohlsson

Lottokupongen, innehållande bara fem rader för en insats av 15 kronor, hade kvinnan lämnat in hos Prima i Bromölla. Eftersom hon använde sig av tipskort kunde Svenska Spels presschef Tommy Ahlgren i går morse spåra upp henne och ringa och gratulera till alla miljonerna.

–Jag hörde nästan i telefonen hur knäna skallrade på henne när jag ringde och bekräftade vinsten.

Annons

Tommy Ahlgren berättar att kvinnan som vill vara anonym hade sett dragningen på lotto på teve på onsdagskvällen utan att reagera. Först när hon i går morse tittade i tidningen och plockade fram sin lottokupong hajade hon till. Hon vågade sedan knappt tro att det var sant förrän Tommy Ahlgren ringde och kunde intyga att hon verkligen hade blivit 6.697.660 kronor rikare.

> 20-miljonerspott

Allt som Tommy Ahlgren kan avslöja om den anonyma vinnaren är att hon är i medelåldern och bosatt i Sölvesborg med sin familj.

Sölvesborgskvinnan var inte ensam om att ha prickat in sju rätt på lotto 1. Två andra vinnare, en i Åstorp och en i Örebro, kan också kvittera ut vardera nästan 6,7 miljoner kronor på den rätta lottoraden: 4-7-11-13-17-21-31.

Tommy Ahlgren förklarar att anledningen till att det fanns nästan 20 miljoner i potten för sju rätt var att man inför onsdagkvällens dragning hade plockat med även alla outtagna vinster.

> Blomsterhyllning

Personalen på Prima var i går de första att via Sydöstran gratulera vinnaren i Sölvesborg:

–Vi tycker att det är jätteroligt. Det är ju inte varje dag som våra kunder vinner så här mycket pengar, säger Ankie Möller.

Hon berättar att för några år sedan hade varuhuset också en vinnare som kammade hem flera miljoner, den gången på måltipset.

Primapersonalen blev i går inte helt lottlösa. Som tack för hjälpen fick de vid middagstid i går en stor blomsterbuket från Svenska Spel.

Annons

> Tur i spel!

Senaste åren har miljonvinster duggat tätt till Sölvesborg både på bingolotto och triss samt nu senast både på målipset och lotto.

# Beror det på att sölvesborgarna spelar ovanligt mycket?

Det dementerar Tommy Ahlgren som samtidigt säger sig själv vara förvånad över att lilla Sölvesborg brukar kamma hem nästan lika mycket storvinster som de större städerna.

–Sölvesborg är ju ingen stor metropol, precis. Därför måste sölvesborgarna ha ovanligt mycket tur i spel, konstaterar han.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons