Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Furulund bäst på betygshjälp

SÖLVESBORG Furulundsskolan är det bästa gymnasiet i Blekinge på att hjälpa sina elever att höja sina betyg. Det visar en omfattande granskning av studieresultaten på landets gymnasieskolor.
Sölvesborg • Publicerad 2 juni 2001

Rapporten är på uppdrag av finansdepartementen gjord av ESO, Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi.

Den omfattande rapporten har genom olika jämförelsemodeller tittat på hur gymnasieskolan lyckats höja elevernas betyg i kärnämnena i förhållande till deras studieresultat från grundskolan.

Annons

Furulundsskolan i Sölvesborg ligger kring medeltalet i landet för den generella betygsnivån bland sina avgångselever. Sölvesborgsskolans styrka ligger framför allt i att höja studieprestationen hos de elever som början gymnasiet med sämst förutsättningar.

– Det här är enligt min mening ett resultat av medvetna satsningar och en gemensam målsättning från politiskt håll och alla som på olika sätt jobbar inom den här verksamheten, säger Lars Ericsson, som är administrativ chef för gymnasieförbundet mellan Bromölla och Sölvesborg.

Sölvesborgs kommun har under många år arbetat med att hjälpa elever in i gymnasieskolan som saknat behörighet i ett eller flera av kärnämnena. Detta görs genom särskild stödundervisning i de ämnen där eleverna haft icke godkända betyg. Efter hand som eleverna har jobbat ikapp kunskapsmässigt har de kunnat slussas in i den vanliga undervisning i respektive ämne.

Även om Sölvesborg inte hamnat i den absoluta toppen i landet är den samlade bedömningen mycket positiv. Det finns ingen skola i varken Skåne eller Blekinge som fått ett högre sammanlagt betygsvärde än Furulundsskolan i Sölvesborg.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons