Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fyllerist hotade skjuta polis

NORJE · Rockfesten i Norje är nu över.
Men för en 21-årig sölvesborgare väntar efterräkningar sedan han sent på lördagskvällen satt sig till våldsamt motstånd och kallat polisen för ”nazistsvin” när han greps för fylleri.
Dessutom hotade han att hämta ett vapen och skjuta polismännen när han blev fri.
Sölvesborg • Publicerad 11 juni 2001

Polisens facit efter de tre dagarna är att man fått finka sammanlagt sammanlagt 18 personer för fylleri.

Dessutom har polisen fått in en anmälan om misshandel inne på Norje Motell natten till i går.

Annons

Detta sedan en överförfriskad man utan anledning gått fram till två män vid ett bord och tagit en av dem i skrevet. När den som blev tagen i skrevet protesterade fick han först ett slag över näsan som följdes upp av ytterligare ett par knytnävsslag i ansiktet.

Polisen har även fått in en anmälan från en kvinna om sexuellt ofredande natten till i lördags.

Vidare har polisen rapporterat två personer för brott mot knivlagen.

> Stölder och inbrott

Som vanligt när det är så här mycket folk i farten har det inträffat en del stölder. Inne i ett festivaltält har en besökare blivit av med en mobiltelefon som han hade i sin jacka. Från ett privat tält saknas en plånbok med pengar samt en kylbag. Totalt uppskattas värdet av det stulna till ca 2000 kronor. Från ett annat tält har någon stulit en så kallad bergssprängare.

Polisen sätter också ett inbrott i en förrådsbod vid Norje Havsbad i samband med rockfestivalbesökarna. Bytet blev verktyg och trädgårdsredskap för ca 5000 kronor.

Sammanlagt har ett 40-tal polismän varit kommenderade att hålla ordning på rockfestivalen under de tre dagarna.

– Med tanke på att så här många unga människor samlas på ett och samma ställe tycker jag att det varit en ovanligt lugn festival, säger vakthavande befälet Mats Dahlén hos Karlskronapolisen i en kommentar.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons