Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fyra män i förhör om brutalt åldringsrån

NORJE · Fyra män som är hemmahörande i Göteborg har förhörts av Helsingborgspolisen med anledning av helgens brutala rån mot ett pensionärspar i Viken – ett rån som har likheter med det som utfördes mot Curt Lagerberg och hans familj i Norje.
Sölvesborg • Publicerad 12 juni 2001

I gårdagens tidning avsöjade Sydöstran att polisen i Blekinge nu inlett ett samarbete med kollegorna i Helsingborg, eftersom de två rånen när det gäller tillvägagångssätt har likheter med varandra.

– Ja, det finns vissa likheter. Vi arbetar nu bland annat med en jämförelse av de skilda händelserna, berättar kriminalkommissarie Paul Wilson i Karlshamn.

Annons

> ”För tidigt”

Under söndagen hämtades fyra män till förhör angående rånet i Viken.

– De förhördes inte som misstänkta, utan enbart upplysningsvis, berättar Bengt Rosberg, spaningsledare och tillförordnad kriminalkommissarie vid Helsingborgspolisen.

Efter förhören släpptes de fyra göteborgarna. Enligt Bengt Rosberg arbetar polisen nu vidare med att bland annat tekniskt undersöka beslagtagna kläder och skor.

> Inget samband fastslaget

Dessa undersökningar väntas vara klara senast i början av nästa vecka.

– Ännu är det för tidigt att säga om det finns ett samband mellan rånet i Viken och förra veckans rån i Blekinge, framhåller Bengt Rosberg.

Camilla Magnell
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons