Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Fyra nya dagis i Bromölla

BROMÖLLA Samtidigt som ett 20-tal kommunalt anställda dagmammor blivit varslade om uppsägning håller det på att planeras för fyra nya dagis i Bromölla kommun.
– De flesta föräldrar vill hellre ha sina barn på dagis, förklarar utvecklingsledaren Agneta Centervall kommunens satsning.
Sölvesborg • Publicerad 25 januari 2001
Gualövs skolas rektor Margrethe Brynolf hälsar med glädje det nya dagiset som ska ta över skolbibliotekets lokal.? Tillskottet av barn kommer att trygga skolans framtid, säger hon.
Gualövs skolas rektor Margrethe Brynolf hälsar med glädje det nya dagiset som ska ta över skolbibliotekets lokal.? Tillskottet av barn kommer att trygga skolans framtid, säger hon.Foto: Olle Ohlsson

Förutom en utökning med två nya avdelningar i tätorten förslås det bli ett helt nytt dagis i Näsum och ett i Gualöv.

Gualövs skolas rektor Margrethe Brynolf håller redan på att planera för att inrymma dagiset i skolbibliotekets nuvarande lokaler.

Annons

Rektorn hälsar också med glädje det tillskott som skolan får genom de tio till tolv dagisplatserna.

– Det kommer att trygga skolans framtid eftersom vi senaste åren haft ett svikande elevunderlag.

Hon berättar att de beräkningar som gjorts pekar på att elevantalet kommer att fortsätta minska under den närmaste femårsperioden. I dag har skolan 85 elever och om fem år väntas siffran vara 62.

– Genom det nya dagiset kan vi äntligen andas ut, menar Margrethe Brynolf, som nu ser nedläggningshotet som mer eller mindre undanröjt.

> Första dagiset

Det nya dagiset blir också Gualövs första. Som det nu är tvingas Gualövsföräldrarna att antingen åka med sina barn till Hasselbacken i Edenryd eller till någon av avdelningarna i centrala Bromölla.

Agneta Centervall berättar att i Näsum planerar man att inrymma dagiset i Rallarstugen där sex- och sjuåringarna i dag håller till. 0-1-orna ska i stället flyttas över till Näsums skola.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons