Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gick bakom ryggen på gruppledaren - spricka i Moderaterna

Trots att Emilie Pilthammar är gruppledare i Moderaterna visste varken hon eller flera andra i fullmäktigegruppen om gårdagens utspel om Femklövern.
SÖLVESBORG • Publicerad 5 oktober 2018
Delar av fullmäktigegruppen gick bakom ryggen på gruppledaren Pilthammar, och gjorde utspel utan att förankra.Foto: Jörgen Klinthage

– Nej, det visste jag inte förrän efteråt och det är inte förankrat i vår fullmäktigegrupp. Alla framtida beslut tas nästa vecka på vårt möte och hur det går får vi se då, säger Emilie Pilthammar till Sydöstran.

Enligt henne finns det inga beslut på någon Femklöver eller fortsatt arbete på något håll.

Annons

– Detta utspel var från enskilda individer och inte från Sölvesborgs moderata fullmäktigegrupp, säger Emilie Pilthammar.

Det betyder att splittringen i partiet är stor och flera fraktioner nu gör olika utspel om vilken färdväg som Moderaterna ska ta.

I torsdags kväll gick en av Moderaternas tre förhandlare, Arne Bogren, ut med ett pressmeddelande där de tillsammans med övriga Allianspartier plus SoL-partiet förklarade sig redo att i minoritet styra Sölvesborg.

Den utlösande faktorn i fraktionsstriden är den moderata fullmäktigegruppens möte i måndags då man under turbulenta former valde en ny gruppledare för partiet. Med endast en knapp majoritet valdes Emilie Pilthammar efter en sluten omröstning till gruppledare. Därmed fick Kith Mårtensson se sig besegrad.

Jörgen KlinthageSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons