Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Gods för 700 000 stals i fräck Rififi-kupp

BROMÖLLA Än en gång har Radiohuset i Bromölla utsatts för inbrott. Varor för många hundra tusen har stulits, främst videokameror och mobiltelefoner. Trots larm, bevakning och gallerförsedda ingångar har tjuvarna obemärkta tagit sig in genom taket till en toalett.
Sölvesborg • Publicerad 23 mars 2001

Någon gång under natten mellan onsdag och torsdag bröt sig tjuvarna in och stal elektronikvaror för många hundra tusen kronor. I går besökte polisens tekniker platsen, bland annat för att säkra eventuella spår. Enligt polisen i Bromölla rör det sig om varor för cirka 700 000 kronor, något som delägaren Bengt Persson inte kan bekräfta:

– I nuläget kan jag inte uppskatta värdet av det stulna, bara säga att det till största delen rör sig om videokameror och mobiltelefoner. Vi kommer att inventera vårt lager för att dokumentera vad som stulits.

Annons

> Gömde sig på taket

Radiohuset har tidigare haft inbrott. Såväl dörrar som fönster har galler, det finns direktlarm och varuhuset bevakas av vaktbolag. Ändå kunde tjuvarna obemärkta ta sig in, och det syntes inget ovanligt utifrån då Bengt Persson kom till jobbet i går morse.

– Jag vet inte varför larmet inte gick. De kom in genom toalettaket och sen förmodligen gått ut genom dörren. Taket är ju gjort så att det går att gömma sig däruppe. Den här lokalen är inte byggd efter våra behov, det är ju därför vi håller på att bygga nytt här intill, konstaterar Bengt Persson, som oroar sig för de allt fräckare tjuvarna.

> Värsta hittills

– Vi har haft flera inbrott, men detta är det värsta hitintills. Om någon har några tips på vad man mer kan göra för att skydda sig är jag mycket intresserad, liksom om någon sett eller hört något under natten mellan onsdag och torsdag.

Carole Ericson-Tärnudd
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons