Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hamnfest i Nogersund

NOGERSUND Den som beger sig till Nogersunds hamnfest på fredag kommer att kunna lyssna till både Melanie C och Britney Spears. Ja, inte de riktiga artisterna alltså men dock väl förberedda småstjärnor.
Sölvesborg • Publicerad 27 juni 2001
Foto: 

För 25:e året i rad anordnar Nogersunds hembygdsförening hamnfesten i Nogersund. Arrangemanget kommer i år att ha en marin prägel där besökarna kommer att kunna beskåda lokala hantverkare såväl som prestigeladdade tävlingar.

> Småstjärnor

Annons

Festen börjar på fredag och inleds med ett tiotal lokala småstjärnor i åldrarna 5-11 år som kommer att mima till musik av sina idoler.

–Några av barnen mimade så perfekt till musiken att vi frågade om de inte ville sjunga på riktigt, och det ville faktiskt några av dem, berättar Eva Alexandersson, ansvarig för småstjärnorna.

Större delen av lördagen kommer att ägnas åt en trekamp mellan tyngdlyftare från Hälleviks camping och Nogersundare. En sillrensartävling följs av dragkamp och trekampen avslutas med kapprodd.

Ett tjugotal lokala hantverkare visar sina verk under hamnfesten. Modellbyggarna Stig Henriksson och Jacob Berac kommer bland annat att visa hur man bygger modellbåtar. Under lördagen kommer även Sjöräddningen i samarbete med Röda korset att ha uppvisning i hamnen.

> Stort engagemang

Arrangemanget tar många personer i anspråk och man räknar med att drygt 200 frivilliga behövs för att få det hela att fungera.

–Med tanke på att det bor ungefär 600 personer här så kommer drygt en tredjedel av invånarna att vara engagerade, säger Janne Ernstsson, ordförande i hembydgsföreningen.

Janne Ernstsson har inga exakta uppgifter på hur många besökare som brukar komma men han tror att det rör sig om några tusen.

–Det är naturligtvis väldigt väderberoende men om det vackra vädret håller i sig kan det nog bli ungefär lika många i år, säger han.

Hamnfesten avslutas på lördag natt med ett uppträdande av Travelling Band.

Mats Eriksson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons