Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är den vitrosa explosionen som får Sölvesborgarna att vallfärda

Ett säkert vårtecken har dykt upp i Rådhusparken. Körbärsträdens blomning är en explosion i rosa.
SÖLVESBORG • Publicerad 8 april 2020 • Uppdaterad 17 april 2024
Tokyokörsbäret har en kort blomningstid, så det gäller att vara alert när det är dags.
Tokyokörsbäret har en kort blomningstid, så det gäller att vara alert när det är dags.Foto: Jörgen Klinthager

Så fort körsbärsblommorna blommar brukar Sölvesborgarna ta en tur till Rådhusparken för att beundra och njuta av Tokyo körsbärstäden som står i full blom. Det är sexton år sedan träden planterades i Rådhusparken.

Någon gång i april brukar träden slå ut och bilda som en vacker himmel av rosa blommor. I år är blomningen något tidigare än i fjol.

bild 1/2
Annons

Tokyokörsbäret har en kort blomningstid, så det gäller att vara alert när det är dags. Om våren är varm kan blomningen vara intensiv i några dagar, men om det är lite kallare håller blomningen i sig i drygt en vecka.

Sakura, den japanska benämningen för körsbärsträd står oftast i Japan i tempelparker och många japaner tar ut en veckas semester för att åka till sin hemstad och fira körsbärsfest tillsammans med sina vänner och släktingar. I många av de berömda parkerna finns livekameror som följer knopparnas utveckling.

Jörgen KlinthageSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons