Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hotellpersonalen ilsken över kritik

HÄLLEVIK Personalen på Hanöhus har retat sig på krögarparet Jan och Inger Lundmarks uttalande att en av orsakerna till krogkonkursen var svårigheten att inom regionen rekrytera professionell arbetskraft. Något som man tycker är en orättvis beskyllning:
– Alla vi som jobbar på Hanöhus har allt från fem till över 40 års branschvana.
Sölvesborg • Publicerad 18 januari 2001
? Vi tycker att det är en orättvis beskyllning mot oss, säger fr.v. Johan Persson, Jan Morin, Marcus Cimmrholm, Andreas Eliasson, Andreas Lindberg och Nicklas Jeppsson om anledningen till deras uttalande.
? Vi tycker att det är en orättvis beskyllning mot oss, säger fr.v. Johan Persson, Jan Morin, Marcus Cimmrholm, Andreas Eliasson, Andreas Lindberg och Nicklas Jeppsson om anledningen till deras uttalande.Foto: Olle Ohlsson

I det uttalande som de 15 anställda med restaurangchefen Jan Morin i spetsen gjort är man skarpt kritisk till Jan och Inger Lundmarks sätt att sköta anläggningen. Eller som personalen skriver i ett gemensamt uttalande:

”Att det dåliga resultatet delvis skulle bero på svårigheten att rekrytera professionell personal eller arbetskraft i området, anser vi vara svårt för ledningen att bedöma med tanke på den lilla tid de vistats på vår arbetsplats.”

Annons

> “Oförskämt”

Restaurangchefen Jan Morin som själv har 43 års branschvana, varav tre år på Hanöhus, tycker personligen att det är oförskämt av krögarparet att ge personalen skulden för konkursen.

I uttalandet medger visserligen personalen att den dåliga sommaren kan ha gjort sitt till att påverka resultatet. Men man tycker inte att det är hela sanningen:

– Med ett bättre management att profilera företaget hade beläggningen kunnat förbättras, anser man.

Personalen hävdar också att de vid ett flertal tillfällen påtalat för ledningen att vissa förändringar var nödvändiga för bolagets fortsatta existens.

– Tyvärr, har inte våra synpunkter hörsammats, anser personalen, som beskyller ledningen för bristande planering. Något som också visat sig i att värme- och ventilationssystemen vid flera tillfällen varit avstängda på grund av att det inte funnits eldningsolja.

Hanöhus meddelade i går att restaurangen kommer att drivas till vidare.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons