Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Hövdingen invigde på övertid

HANÖ – De som ska hyllas är de som såg till att detta blev av, var landshövdingens bestämda uppfattning, då han igår närvarade vid invigningen av Hanös nya ”flaggskepp” - Briggen, som nu står färdigt på hamnplanen, med både butik och hamnkrog, lagom till turistsäsongen börjar.
Sölvesborg • Publicerad 2 juni 2001
Skål för Hanö! Ex-hövdingen klippte bandet och paret bakom ?Briggen? Ulf Hansen och Mona Månsson sparkar igång.
Skål för Hanö! Ex-hövdingen klippte bandet och paret bakom ?Briggen? Ulf Hansen och Mona Månsson sparkar igång.Foto: Michael Stenquist

Det 40-tal personer som bor året om på Hanö har återigen fått en butik på ön igen och dagen till ära var det trångt både ombord på m/s Hanösund och vid borden utanför den nybbygda, tredelade ”boden” på hamnplanen, när det igår var högtidlig invigning av både butik och hamnkrog.

Hamnföreningens ordförande, Werne Olfsson höll i invigningen av det han skämtsamt kallade ”köpcentret”, och blomsterkvastar, lyckönskningar, fanfarer och presenter i form av barometer till krögarna och 2000 kronor från sparbanken samt kommunens standar från kommunledningen delades ut till hamnföreningen.

Annons

– Den blå flaggen är hissad här i dag och det är den som gjort detta möjligt, tillsammans med den vilja och tro på framtiden som funnits hos de människor som drivit detta, förklarade avgående landshövdingen Ulf Lönnqvist, när han klippte det blågula bandet som hölls av byalagets ordförande Walter Bengtsson och hamnföreningsordföranden Werne Olofsson.

Pengarna har således kommit från Mål-2 fonderna, liksom från staten, och kommunen har varit mycket behjälplig vid genomförandet av planerna på det 100 kvadratmeter stora bygget, för att det skulle stå klart inför årets turistsäsong.

Att det nu ska bära sina kostnader och att maten som lagas av krögarparet Ulf Hansen och Mona Månsson (som igår högtidligen lovade att inte vara hutlösa på något sätt!) ska smaka, är givetvis förhoppningen hos såväl fast boende på ön som alla dem som tillbringar de 2.500 gästnätterna på Hanö, även om det höjs pessimistiska röster.

En av dem som dock inte vill vara negativ den här gången är kommunalrådet Jens Åberg:

– Ju fler fel man har, desto bättre är det, förklarade kommunalrådet, då han talade om hur han först trott att såväl ekopilotprogrammet i Ynde, som hamnkrogen i Hörvik, Nogersund och Hällevik skulle misslyckas. Så har emellertid inte blivit fallet, menade Åberg, som därför tror att även hamnkrogen ”Briggen” ska få segla i medvind, trots att den såvitt Sydöstran erfar ännu inte fått något gällande tillstånd för servering av alkoholhaltiga drycker.

Carole Ericson-Tärnudd
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons