Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Inbrottsserie klaras upp

BROMÖLLA Bromöllapolisen håller nu på att klara upp både en serie inbrott och förra veckans omfattande skadegörelse i en av Tunnbyskolans klassrum.
Sölvesborg • Publicerad 24 januari 2001

Två män i 30-årsåldern sitter sedan i går anhållna misstänkta för häleri. Detta sedan polisen påträffat en mängd stöldgod hos dem från tre olika inbrott i Dalaskolan samt även scoutstugan vid Strandängen och Lions strandstuga.

Polisen har också hållt förhör med tre ungdomar i åldrarna 15-18 år som misstänks ha legat bakom inbrotten. Samtliga tre har i polisförhören gjort vissa medgivanden.

Annons

Enligt närpolischefen Lars-Olof Stålner kan det bli aktuellt att ta in fler ungdomar till förhör i stöldhärvan.

Bland det stulna som polisen nu lagt beslag på finns bland annat en telefon, moped, dammsugare, verktyg samt en dator värd ca 20.000 kronor.

Stöldhärvan har också visat sig ha förgreningar till förra veckans omfattande skadegörelse i ett av Tunnbyskolans klassrum.Vid skadegörelsen förstördes fem skolbänkar och ett skåp samt även en innerdörr.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons