Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ingen badplats vid Sölvesborgsbron

Kommunen har inga planer på att ordna en badbrygga på Kaninholmen eller vid brofästet.
– Vi har redan tillräckligt många badplatser i kommunen, säger Michael Persson, fastighetsingenjör.
Sölvesborg • Publicerad 7 maj 2013
Foto: 

I många år har det bland sölvesborgare diskuterats varför det inte finns någon centralt belägen badplats. Särskilt nyinflyttade kommuninvånare jämför med städer som exempelvis Malmö där man kan sola och bada bland annat i Västra hamnen.

Med den nya gång- och cykelbron blir kopplingen till vattnet än tydligare. Folk börjar tala om badmöjligheter på Kaninholmen – och även vid brofästet om det bara hade funnits en brygga.

Annons

– Konstigt att bara hundar ska kunna bada i centrum, som en sölvesborgare uttrycker saken.

Av markarbeten att döma kan man faktiskt tro att en strand just nu håller på att anläggas vid brofästet. Men skenet bedrar. Marken jämnas till inför brofesten den 25 maj. Därefter ska nya anläggningsarbeten ta vid på udden.

Michael Persson, fastighetsingenjör på samhällsbyggnadsförvaltningen, förklarar varför kommunen inte vill anlägga någon ny badstrand.

– Vi vill inte utöka antalet badplatser. Vi har flera stycken och med hög kvalitet. De ska skötas också. Reglerna har blivit allt mer preciserade sedan vid gick med i EU. Redan i dag satsar vi flera miljoner kronor på att hålla badplatserna fina. De är mycket viktiga ur turistsynpunkt.

Men hade det inte varit bra om man kan bada i centrum?

– Nja, när bron byggdes var det tal om utsläpp från gamla läderfabriken, så jag är inte riktigt säker på att det som finns i den dyiga bottnen är hälsosamt. Det är också ganska stillastående vatten i viken, säger Michael Persson, som dock själv konstaterat att sanden ser fin ut på Kaninholmen.

– Men det blir inget åtagande från vår sida, om det inte skulle bli stort tryck från allmänheten.

Anders Nilsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons