Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Konkursade Cypressen hade nya ägare

SÖLVESBORG Aktiebolaget Cypressen nummer 2935 som i förra veckan försattes i konkurs av Sölvesborgs tingsrätt såldes redan i somras till nya ägare i Linköping.
Sölvesborg • Publicerad 5 januari 2001

Sölvesborgsföretaget Bolagspoolen AB i Sölvesborg som i december 1999 bildade företaget överlät redan för ett halvt år sedan hela rörelsen inklusive allt ansvar för verksamheten på de nya ägarna. Det är därför de nya styrelseledamöterna som på egen hand ansvarar för förra veckans konkurs som efterlämnade skulder på 2,5 miljoner kronor.

> Byta namn

Annons

Anledningen till att AB Cypressen nummer 2935 dagarna före konkursen fortfarande var registrerat som ett bolag med säte i Sölvesborg är att företaget i samband med försäljningen i slutet av juni förra året också skulle byta namn till Stanniol Interactive AB. Namnbytet har orsakat en försening av omregistreringen hos patent- och registreringsverket.

Sölvesborgsföretaget Bolagspoolen AB som tidigare stod som ansvarig för bolaget framhåller att de inte har något med konkursen att göra.

> Varit vilande

AB Cypressen nummer 2935 bedrev ingen egen affärsverksamhet så länge det var ett dotterbolag till Bolagspoolen AB i Sölvesborg. Det var först i somras då företaget såldes till nya ägare i Linköping som företaget inledde en aktiv affärsrörelse med rådgivning och producerande verksamhet inom IT mobil telefoni.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons