Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kontraktetsdag firades i fullsatt kyrka

SÖLVESBORG Härlig sång och dito musik, glad förkunnelse och - inte minst - dans! Det var vad som gällde under valven i Sölvesborgs absolut fullsatta kyrka annandag pingst.
Sölvesborg • Publicerad 8 juni 2001

Då firades nämligen kontraktets dag i S:t Nicolai kyrka; och detta med en inledande mässa på temat “Träd in i dansen” med folkdansare, körsångare och musiker från hela västra Blekinge kontrakt.

> I glädjens tecken

Annons

Sölvesborgsherden och kontraktsprosten Tommy Sandberg och dennes medarbetare kunde glädja sig åt ett arrangemang i glädjens tecken som på alla sätt och vis blev en verklig fullträff.

Sällan har väl så många nattvardsgäster deltagit i en mässa och sällan har väl utgångspsalmen “En vänlig grönskas rika dräkt” klingat mäktigare i det anrika templet, där inte minst folkdanslaget Torsdagsgänget från Lister gav ett unikt och uppskattat anslag för mässan och med utpolkan som ett verkligt utropstecken.

Efter själva gudstjänsten bjöds på tillfälle till “mingel” på kyrkbacken där såväl “sillamackor” som korv, kaffe, baguetter och wienerbröd fanns att köpa och där heller inte attraktioner för de allra yngsta saknades. Lägg härtill att folkdansarna även bjöd på uppvisning i det fria.

> Stadsvandring

Uppskattad - om än naggad i kanten av blöta från ovan - blev även stadsvandringen under ledning av stadsarkitekt Jan Lagerås, liksom guidning i S:t Nicolai kyrka med Mirjam och Ingemar Nilsson.

En verkligen höjdare - och det inte bara för de yngsta - blev “Tuta och kör”, d v s barnmusik med drag levererad av osbyparet Gunilla Sandström och Stefan Knutsson. Gissa om det svängde, och det så tapeterna fladdrade i det fullsatta församlingshemmet!

Kontraktsprost Tommy Sandberg avslutade därefter årets upplaga av kontraktets dag dels med att tacka alla sina medarbetare för ett väl genomfört arrangemang, dels med att understryka vikten av att kyrkfolket i västblekinge en gång årligen kan träffas på ett enda ställe:

–Den här dagen är ett sätt att visa att vi är många engagerade för Guds rike i vår del av Blekinge, underströk Tommy Sandberg.

>Kyrktornet öppet

Sist, men inte minst, svarade glada damer från församlingen för utställning och försäljning av bl a Sackéus och IM-saker. Lägg härtill också att kyrktornet i det anrika templet stod öppet för de som ville ha ett extra lyft denna benådade dag.

Stig Johnsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons