Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Krögarbyte på Altona

SÖLVESBORG I övermorgon - torsdag - blir det krögarbyte på Restaurang Altona.
Sedan ett par veckor tillbaka har bröderna Joakim och Anders Rodin varit på plats och gått vid sidan om Thomas Eklund, Marino Ivicic och Mauricija Movind inför överlämnandet för att skaffa sig en inblick i restaurangen.
Sölvesborg • Publicerad 13 mars 2001

Det är för övrigt tillsammans med två anställda som bröderna från starten kommer att driva Altona.

–Vi kommer också att renovera och fräscha upp restaurangen utan att för den skull behöva hålla stängt. Ett arbete som vi kommer att påbörja redan till helgen, berättar Joakim Rodin.

Annons

Tillsammans med sin bror har han tidigare i fyra och ett halvt år drivit Rydaholms Värdshus i Småland mellan Alvesta och Värnamo.

–Altona är en trevlig krog och Sölvsborg är ett väldigt trevligt samhälle, förklarar Joakim Rodin varför bröderna valt att överge Småland och bosätta sig i Sölvesborg.

Det var för två och ett halvt år sedan som syskonen Marino Ivicic och Mauricija Movind tog över Altona tillsammans med Thomas Eklund. Innan dess hade Marino och Mauricijas föräldrar Anita och Karlo Ivicic drivit restaurangen sedan 1986.

–Det har varit mycket jobb för oss och därför vill vi trappa ner, förklarar trion anledningen till försäljningen.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons