Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kronofogden griper in mot festivalarrangören

SÖLVESBORG Även om Alvar Jönsson i går äntligen fick sina hyrespengar av rockfestivalarrangören får ändå inte bolaget ut sina prylar som fortfarande förvaras inom lås och bom i hans magasin i Näsum.
– Jag har nu tagit rockfestivalens egendom i utmätning, avslöjar kronofogde Nils-Gunnar Runesson.
Sölvesborg • Publicerad 30 januari 2001

Som Sydöstran tidigare berättat begärde Alvar Jönsson kvarstad av de byggelement till bodar och annat som fjolårets rockarrangör i Norje, danska bolaget Scandinavian Concert Promotion, förvarar i hans magasin. I slutet av förra veckan beslöt hovrätten därför att försegla lagerlokalen för att han skulle få ut drygt 31.000 kronor i hyra.

I det läget valde arrangörsbolaget att göra rätt för sig och Alvar Jönsson kunde i går kvittera ut pengarna som med advokatkostnader och annat växt till ca 45.000 kronor.

Annons

– Nu känner jag mig glad och nöjd, sa lvar Jönsson.

200.000:- i skulder

Det lär dock inte danska arrangörsbolaget göra sedan kronofogde Nils-Gunnar Runesson begärt utmätning av egendomen. Det betyder att rockarrangören inte kommer åt byggelementen till rockfestivalens kiosker och bodar som fortfarande finns inlåsta i Alvar Jönssons magasin.

Kronofogden berättar att han inte tänker lämna ifrån sig byggelementen innan danska nöjesbolaget betalt sina skulder till staten och två privata fordringsägare. Totalt rör det sig om drygt 200.000 kronor, varav 149.505 kronor i skatteskulder.

– Jag har sökt men ännu inte fått tag på de danska ägarna, berättar Nils-Gunnar Runesson.

Olle Ohlsson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons