Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kyrkan satsar på boxarna

SÖLVESBORG Det är inte bara privata företag som hjälper lokala ungdomsklubbar med sponsring. Sölvesborgs församling har sedan en handfull år tillbaka samarbetat med en rad olika föreningar med ungdomsverksamhet.
Sölvesborg • Publicerad 31 januari 2001

Sist i raden bland nya tillskott av föreningar är boxningsklubben, Revansch. Sammanlagt delar församlingen ut totalt 25 000 kronor i sponsorpengar till de sju klubbarna som är med i samarbetet.

– Vi tycker det är viktigt att vara engagerade i olika verksamheter, både inom och utanför kyrkan, menar församlingsmedarbetaren, Inger Sandberg.

Annons

Hon framhåller att samarbetet med de lokala föreningarna har gett mycket positiv respons tillbaka.

Precis som för olika företag är det viktigt för kyrkan att visa att man finns och tar en aktiv del av kommuninvånarnas vardag och fritid.

> Artikelserie

De föreningar som kyrkan sponsrar är förutom boxningsklubben Revansch även Sölvesborgs ridklubb, optimistjolleklubben Timan, handbollsklubben H78:as flicklag, Sölvesborgs ishockeyklubb, SGIF och golfklubben.

I församlingsbladet som S:t Nicolai ger ut regelbundet har man inlett en serie där alla klubbar som sponsras presenteras och få berätta om sin verksamhet.

Svenska kyrkan får precis som alla andra sponsorer sina skyltar uppsatta på föreningarnas arenor och spelhallar.

Förutom varierande summor pengar har församlingen också sponsrat med lite kläder och material till några av föreningarna.

Pernilla Roshäll Berthelot
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons