Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Kyrkomusik på Killebom

SÖLVESBORG Under Killebomveckan satsar Sölvesborgs församling på ett späckat musikaliskt program.
Sölvesborg • Publicerad 29 juni 2001

På onsdag inleds musikveckan med ett wienercafé i församlingshemmet. De i Istaby sommarboende tyskarna Karina och Heinrich Alt presenterar musik med anknytning till Wien och Österrike. Programmet avnjuts till kaffe och hembakat.

Samma kväll framträder Berts Boogie Bunch 2 som leds av Bert Svensson på sång och gitarr. I kvintetten ingår vidare violinisten Lasse Antonsson, trumslagaren Bengt Svensson, basisten Pelle Jansson och keyboardisten Lars Olvmyr. Orkesterns musik beskrivs vara en blandning av jazz, blues, country och Bellman.

Annons

> Skymningskonserter

På torsdag anordnas “skymningsmusik” med sånggruppen Crimond. På programmet står bland annat folkmusik, till viss del arrangerad av pianisten och kompositören Nils Lindberg som Crimond tidigare i år samarbetat med.

Killebomfredagen kommer saxofonisten och förre orkesterledaren Ingmar Nordström med ett program kallat “Fädernas kyrka”. Ackompanjerar på piano och orgel gör Sven-Åke Norrman.

Den sista av skymningskonserterna svarar Evergreenkvintetten för. Ledare är pianisten Jörgen Severin och sångsolister är Marianne Johansson och Rolf Nilsson.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons