Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Laddat artistuppbåd vid Killebom

SÖLVESBORG Vad har Danne Stråhed, Charlotte Nilsson, Ola och Gorillan gemensamt? Jo, att de blir dragplåster under årets Killebomfestligheter tillsammans med Mangus Uggla, The Ark och Håkan Hellström. Lagom till pingst har kulturchef Ingrid Jönsson lagt ut det kompletta Killebomprogrammet på Internet.
Sölvesborg • Publicerad 1 juni 2001

Det är inte bara amerikanerna som firar 4 juli den här sommaren. I Sölvesborg startar årets Killebomfirande, med morgonmässa, killebomfrukost och tältrock. Fast i ärlighetens namn är det mjukstart redan den 3 juli, med stor smådjursutställning/tävling med stadens charmigaste djur vid slottet hos Maria Sonestad, och serveringstält och tivoli i stan.

I år, liksom tidigare år, är ett stort artistuppbåd uppbokat och på själva invigningsdagen, den 5 juli, kommer både den skånske svensktoppsrockaren Danne Stråhed med bandet Dynamo och stå-uppartisten Martin Svensson att göra allt för att få Sölvesborg att komma i feststämning.

Annons

> Sill, Severin och Sextiotalstanter

På fredagen blir det sillamarknad i hamnen för dem som orkar upp, och sedan fram på eftermiddagen, får Rolf Nilsson och Jörgen Severin finna sig i konkurrens då de frestar med ”Blandade Karameller”på museigården, för samma eftermiddag bjuder nämligen TV-favoriterna Ola, Oscar och Gorillan på stor familjeföreställning på Stortorgets scen och bara någon timme senare är det riktig kultstämning, då 60-talsfavoriterna Göingeflickorna återigen sjunger om sin ”kära mor”.

> Schlagerdottningen kommer

Lördagen inleds med många meter, mycket uppskattad ”friloppis” på gator och torg, liksom den medeltida marknaden med teater och medeltidsmusik. Och Novah Gospelkör får ursäkta, men den dagens största dragplåster blir nog scenframträdandet på Stortorget av Charlotte Nilsson med dansare.

Den kvällen guidar Blekinges egen ”Ella Fitzgerald”, Marianne Johansson, killebombesökarna in i sommarnatten i S:t Nicolai.

Söndagen avslutas traditionell killebomgudstjänst och så förstås - jätteshow på Slottsudden med årets kanske mest spännande artistblandning: Magnus Uggla, The Ark och Håkan Hellström.

>Blandade band

Favoriter som JJ Band, Dragkedjan Jazz Band, Big Band 0456, Torsdagsgänget, Visans Vänner, Vingar och Partypolarna får konkurrens från Wallmans salonger på Stortorget, dansorkestrar på Havsudden och Kartagos Rocktält i innerhamnen.

Och som om inte allt detta vore nog finns även sjöräddningen på plats, det blir amerikansk femkamp, klättertält, kanottävling och Lions tuff-tuff-tåg tuffar över kullerstenarna förbi både gladiatortivoli och Hälsans tält, där alla har möjlighet att prova på massage, zonterapi, akupunktur med mera.

Hela programmet finns som sagt på Internet: www.solvesborg.se/FRIKUL/Killebom.html

Carole Ericson-Tärnudd
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons